.

 
 
 
 

Peastaabi ees rivistus Põhjala lahingugrupi Eesti kontingent

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ja Põhjala lahingugrupi ülem kolonel Torbjörn Larsson tänasid kaitseväe peastaabi ees peetud rivistusel Põhjala lahingugrupi Eesti kontingendi kaitseväelasi nende panuse eest.

Kindralleitnant Terras märkis oma kõnes, et tunneb head meelt koostöö võimaluse üle Rootsiga, mille käigus oleme parandanud kahe riigi sõjavägede koostoimimist ning arendanud endi spetsiifilisi teadmisi ja kogemusi, mida saame kasutada ka oma riigi kaitsmisel.

Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupp alustas oma valmidusperioodi käesoleva aasta alguses ja see lõpeb 30. juunil. Eesti panustab Põhjala lahingugruppi tsiviil-militaarkoostöö meeskondade, sõjaväepolitsei, demineerimismeeskondade ja militaargeograafidega. Samuti kuulub Eesti kontingendi koosseisu rahvuslik logistiline toetuselement.

Põhjala lahingugrupi suurim panustaja 1900 kaitseväelasega ja juhtriik on Rootsi. Lisaks Rootsile osalevad lahingugrupis veel Eesti, Läti, Leedu, Soome, Norra ja Iirimaa. Lahingugrupi suurim õppus, „Joint Action", peeti eelmise aasta novembris Rootsis.

Ligi 2500 liikmeline Põhjala lahingugrupp on 2015. aasta esimesel poolel valmisolekus, et osaleda Euroopa Liidu sõjalistel operatsioonidel. Eesti on olnud koos Soome, Rootsi, Norra ja Iirimaaga Põhjala lahingugrupis 2008. ja 2011. aastal, 2015. aastal osalevad esmakordselt lahingugrupi koosseisus ka Läti ja Leedu.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8736/peastaabi-ees-rivistus-p%C3%B5hjala-lahingugrupi-eesti-kontingent
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.