.

 
 
 
 

Miinijahtija Admiral Cowan osaleb Tallinna merepäevadel

Mereväe miinijahtija Admiral Cowan osaleb sel nädalavahetusel Tallinnas toimuvatel merepäevadel.

Admiral Cowan osaleb merepäevadel juba mitmendat aastat, et tutvustada mereväge ning pakkuda külalistele võimalust tutvuda mereväe tehnika, varustuse ja teenistusega. Kõigil huvilistel on võimalik laevaga tutvuda Lennusadamas reedel kella 14-20 ning laupäeval ning pühapäeval kella 10-20.

Lisaks miinijahtija Admiral Cowanile on Lennusadamas väljas ainus Eestis valminud ja täielikult renoveeritud ajalooline laev Hoppet ja avatud on ka Suur Tõll, Turm, Kake, Mare, Salme, Sulev, EVA-316 ja Soomest Gerda. Kaipealsel on tutvumiseks Torm, Kalev, Grif ja Suurup. Samas saab purjetada robinsonidel, sõita haabjatel ja sukelduda. Reisisadamas on aga avatud laevad Tarmo, PKL vedurlaev, Admiral ja Merelõvi.

Miinijahtija Admiral Cowan on oma nime saanud admiral Walter Cowani järgi, kes oli Vabadussõja ajal Läänemerel tegutsenud Briti kergeristlejate eskaadri ülem. Miinijahtija Admiral Cowan on esimene kolmest mereväele Suurbritanniast soetatud Sandown-klassi miinijahtijast.

Admiral Cowanile paigaldatud hüdrolokaatori ehk sonariga saab avastada ankru- ja põhjamiine. Pardal olev Seafox süsteem võimaldab allveeroboti või tuukrite abiga miini identifitseerida ning kahjutuks teha.

Laeva vapilt eemaldasid 20. oktoobril 2006. aastal Tallinna Vanadamas aset leidnud tseremoonial katte Briti kuninganna Elizabeth II ja president Toomas Hendrik Ilves.

17.–19. juulini saab Tallinna Vanasadamas, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas nautida Tallinna merepäevi, kus suurimaks vaatamisväärsuseks on laevade mereparaad, mille lõpetab tuleetendus merel. Kavas on populaarsed väikelaevasõidud Vanasadama ja Lennusadama vahel ning Noblessneri jahisadam muundub teatrisadamaks. Lennusadam on kodusadamaks ka öölaulupeole, lisaks on merepäevadel veel palju kontserte ja etendusi.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8771/miinijahtija-admiral-cowan-osaleb-tallinna-merep%C3%A4evadel
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.