.

 
 
 
 

Valitsus eraldas omavalitsustele lisaraha toimetulekutoetuse ja peretoetuse tarbeks

Valitsus otsustas tänasel istungil anda kohalikele omavalitsustele täiendavalt 201 982 eurot toimetulekutoetuste ja 71 476 eurot vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks. Raha antakse toetusfondi vahenditest toimetulekutoetuse, üksikvanema täiendava toetuse ja vajaduspõhise peretoetuse tarbeks.
„Valitsus toetab toetusfondi kaudu nõrgema tulubaasiga omavalitsusi, et neil oleks võimalik olulisi ülesandeid täita,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas . „Kuigi toimetulekutoetuse taotluste arv vähenes esimesel poolaastal 12 protsenti, on siiski omavalitsusi, millel on toimetulekutoetuse kulud kasvanud võrreldes aasta algul prognoosituga. Täna otsustasime lisaraha eraldada 57 omavalitsusele, mis tagab neile vajalikud vahendid eeldatavasti aasta lõpuni.“
Toimetulekutoetuse maksmiseks on tänavu esimese poolaastaga kulunud 8,6 miljonit eurot, mis on 13 protsenti vähem kui mullu samal ajal.
Vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks kulus tänavu esimese poolaastaga 1,7 miljonit eurot, kuuline toetuse saajate arv on sellel perioodil suurenenud 16 protsenti. Väljamakstud toetuste summa oli mullu sama ajaga võrreldes 5,5 korda suurem, kuna toetusmäärad tõusid tänavu aasta alguses. Täiendavaid vahendeid antakse 29 omavalitsusele.
Lisaraha jaotatakse riigieelarves planeeritud vahenditest, eraldised ei too kaasa täiendavaid kulusid. Toimetulekutoetuste maksmiseks ja sotsiaaltoetustele ning -teenustele on riigieelarvega tänavu kavandatud 22,3 miljonit eurot. Vajaduspõhise peretoetuse väljamaksmise toetuseks omavalitsustele on tänavu planeeritud kokku 10,56 miljonit eurot. Osa sotsiaalvaldkonna tarbeks eraldatud raha jäeti reservi, et aasta jooksul toimuvatele muutustele reageerida.
Omavalitsustele eraldab riik tänavu tasandus- ja toetusfondi kaudu kokku 348 miljonit eurot. Sellest läheb Tallinna linnale 69 miljonit eurot, Tartu linnale 26,1 miljonit eurot ja Narva linnale 22,2 miljonit eurot.
Vahendite jaotus omavalitsuste kaupa on üksikasjalikumalt kirjas valitsuse korralduses:
30.7.2015
Lisainfo:
Ott Heinapuu
avalike suhete osakond
Rahandusministeerium
tel 611 3035 | 56 659 980

http://www.fin.ee/valitsus-eraldas-omavalitsustele-lisaraha-toimetulekutoetuse-ja-peretoetuse-tarbeks/
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.