.

 
 
 
 

Õhuväelased harjutasid Keri saarel merepäästet

Ämari lennubaasi tuletõrje- ja päästeteenistuse õhuväelased harjutasid eile Keri saarel tegutsemist raskendatud tingimustes.

\"Meie päästemeeskond peab sellisteks päästetöödeks valmis olema ning seetõttu peame pidevalt harjutama,\" ütles Keri saare harjutuse üks läbiviijatest, päästeteenistuse erivarustuse tehnik vanemveebel Janek Tauram. Õppusel harjutati päästeteenistuse erivarustuse kasutamist, kopterilt ripplasti vastuvõtmist ning maandumisplatsi ettevalmistamist kopteri vastuvõtuks.

Viimase tegevuse tarvis korrastati õppuse käigus ka saare lagunenud betoonist kopteriplats, mille tulemusel on võimalik helikopteritel Keri saarel taaskord maanduda.

Pranglist veidi rohkem kui 6 km põhja pool asuv Keri saar on üks Eesti põhjapoolseimaid saari. Munakivide, kruusa ja vähesel määral liivaga kaetud saare pindala on 2,9 hektarit.

Ämari lennubaasi lennuväljagrupi koosseisu kuuluva tuletõrje- ja päästeteenistuse ülesanne on olla ööpäevaringses valmisolekus ning vajadusel viia läbi päästetöid Ämari lennubaasis ja selle ümbruskonnas. Teenistuse varustuse hulka kuuluvad moodsad tuletõrjeautod, mootorpaat, tõstepadjad ning muu päästetöödeks vajalik eritehnika.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8861/%C3%B5huv%C3%A4elased-harjutasid-keri-saarel-merep%C3%A4%C3%A4stet
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.