.

 
 
 
 

Leedu relvajõudude logistikaülem külastas Eestit

Möödunud esmaspäevast kolmapäevani viibis Tartus ja Lõuna-Eestis visiidil Leedu relvajõudude logistika väejuhatuse delegatsioon eesotsas väejuhatuse ülema kolonel Sigitas Mundrisega.

Külastuse eesmärgiks oli eelkõige erialane infovahetus Eesti kaitseväe toetuse väejuhatusega ning Eesti reservarmee ja ajateenistuse eripäradega tutvumine.

„Eesti ja Leedu sõjaväelogistikute vahel on viimastel aastatel arenenud regulaarne, meeldiv ja vajalik koostöö. Taolistest kohtumistest on mõlemale osapoolele väga palju kasu, kuna see võimaldab võrrelda erinevaid lähenemisi tüüpilistele sõjaväelogistilistele küsimustele ning seeläbi neid paremaks muuta,“ ütles Leedu delegatsiooni saatnud kaitseväe toetuse väejuhatuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Teisipäeval Tartus Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste matkekeskuses toimunud kohtumisel arutlesid mõlema riigi esindajad kitsamatel sõjaväelogistilistel teemadel, samuti külastati 2. jalaväebrigaadi staapi Luunjas. Kolmapäeval tutvusid külalised Võrus Taara linnakus 2. jalaväebrigaadi tagalapataljoniga ning lahingukooli kasutuses oleva kaitseväe tüüpkasarmuga.

„Olulisim, mida sellelt kohtumiselt kaasa võtame, on teadmised Eesti kaitseväe logistiliste tööriistade ja tegevuste kohta ajateenistuse kontekstis. Leedu taastas äsja ajateenistuse, seetõttu pakuvad teie sissetöötatud lahendused meile väga palju olulist infot, mida saame oma ajateenistuse süsteemi korraldamisel arvesse võtta,“ ütles kolonel Mundris.

Leedu relvajõudude toetuse väejuhatus loodi 2001. aastal. Väejuhatuse koosseisu kuuluvad liikumise kontrollikeskus, depooteenistus, logistikapataljon, haldusteenistus, meditsiiniteenistus, kartograafiakeskus ja materjaliteenistus.

Kaitseväe toetuse väejuhatus tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades hangetest ja logistikast ning lõpetades tugiteenustega ja kaitseväe muusikaga. Toetuse väejuhatus koosneb 11 struktuuriüksusest: väejuhatuse staabist, materjaliteenistusest, hanketeenistusest, haldusteenistusest, raamatupidamiskeskusest, liikumis- ja veoteenistusest, tervisekeskusest, toetusteenuste keskusest, kaitseväe orkestrist, logistikapataljonist ja logistikakoolist.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8960/leedu-relvaj%C3%B5udude-logistika%C3%BClem-k%C3%BClastas-eestit
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.