.

 
 
 
 

Tartus korraldatakse rahvusvaheline õhujõudude konverents

Kaitseväe ühendatud õppeasutused korraldavad 31. mail konverentsi õhujõudude kasutamise teoreetilistest ja praktilistest alustest ning arengutest lähtudes väikeriigi võimalustest ja piirangutest.

„Õhuvõimu teooria on alustalaks õhuväelaste nägemusele konfliktide lahendamisel, kuid teooria ise on vaid osa suurest pildist, lisaks arutletakse konverentsil õhujõudude tehnoloogia reaalsete võimaluste ning piirangute üle,“ ütles konverentsi korraldaja kolonelleitnant Kristo Lipasaar.

Teaduskonverents toetab KVÜÕA diplomi- ja magistantuuri õppekavajärgset õppetööd ning eesmärgiks on õppeasutuse rahvusvahelise koostöö arendamine läbi ühise õppe- ja teadustegevuse välisriikide uurimis- ja teadusasutustega.

Konverentsi esimene paneel keskendub õhuvõimu teooriale. Teine paneel käsitleb John Boydi teoreetilisi põhimõtteid ning vaatleb lähemalt OODA-silmuse (VOOT tsükli) mitmekülgsust. Kõik ettekanded käsitlevad temaatikat ka väiksemate õhuvägede perpektiivist ning väeliikide koostöö lahtimõtestamist seob OODA-silmus.

Konverentsil esineb sissejuhatava sõnavõtuga Eesti õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien ning ning mitmete raamatute ja artiklite autorid sh. Šveitsi tehnoloogia instituudi teadur erukolonel Peter R. Faber, Norra õhuväe ja Rootsi riigikaitse ülikooli külalisprofessor kolonel John Andreas Olsen, Hollandi kuningliku õhuväe ja Hollandi riigikaitse akadeemia professor kommodoor Frans P. B. Osinga ja Airbus kaitse- ja kosmosetööstuse asepresident ning Kölni ülikooli auprofessor Holger H. Mey.

Konverentsi töökeelteks on inglise keel. Konverentsil osalemine on tasuta. Osalemiseks palume registreeruda hiljemalt 16. maiks e-kirja teel kait.kreimann@mil.ee .


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9168/tartus-korraldatakse-rahvusvaheline-%C3%B5huj%C3%B5udude-konverents
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.