.

 
 
 
 

Sõjakooli saab kandideerida veel nädala jooksul

Sisseastumisdokumente kõrgemasse sõjakooli maa-, mere- ja õhuväe erialade rakenduskõrghariduse õppesse saab esitada veel selle nädala lõpuni.

„Kutsume kõrgemasse sõjakooli kandideerima neid, kes ei karda väljakutseid ja kellel on vastutustunne,“ ütles kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Martin Herem ning kinnitas, et kõrgemas sõjakoolis on tagatud parim juhtimisalane kõrgharidus.

Sisseastumise infosüsteemis (SAIS) saab dokumente esitada kuni 3. juulini. Tänase seisuga on SAISi kaudu esitanud juba 83 kandidaati oma avalduse maa-, mere- ja õhuväe põhikursuste õppesuundadele, kuhu võetakse tänavu vastu kuni 75 õppurit – 55 maaväe, 10 mereväe ja 10 õhuväe erialale. Vastuvõtt toimub paremusjärjestuse alusel, lähtudes lõputunnistuse keskmisest hindest ja riigieksamite tulemusest ning kutsesobivusvestluse ja üldfüüsilise testi tulemuste alusel kujunenud punktisummast.

Kõrgema sõjakooli lõpetajatele on tagatud töökoht kaitseväes. Õppivatele kadettidele on tagatud tasuta meditsiiniline abi ja elamispind sõjakooli ühiselamus, samuti saavad kadetid igakuise brutopalgana vähemalt 650 eurot.

Täpsem teave sisseastumistingimuste ja vastuvõtukatsete kohta on kõrgema sõjakooli kodulehel http://www.sojakool.ee/tule-oppima/ . Täiendavaid küsimusi on võimalik esitada e-posti aadressil sojakool@mil.ee või telefonil 717 6131. Sisseastumiskatsed kõrgemasse sõjakooli toimuvad sel aastal 18.-22. juulini.

Kõrgema sõjakooli põhikursuse lõpetaja saab rakenduskõrghariduse sõjaväelises juhtimises ning talle omistatakse nooremleitnandi auaste. Nooremohvitseride teenistus jätkub pärast kooli lõpetamist maaväe, mereväe või õhuväe üksustes.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9283/s%C3%B5jakooli-saab-kandideerida-veel-n%C3%A4dala-jooksul
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.