.

 
 
 
 

Kaitseväe juhataja andis Ühendkuningriigi suursaadikule kaitseväe teenetemärgi

Täna autasustas kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kaitseväe teenetemärgiga kaitsealaste teenete eest Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi suursaadikut Eestis Christopher Bruce Holtbyt olulise panuse eest Eesti ja Ühendkuningriigi vahelise kaitsealase koostöö edendamisel.

Autasu üleandmistseremoonial kaitseväe peastaabis tänas kaitseväe juhataja suursaadikut kahe riigi vahelise kaitsekoostöö arendamise eest ja rõhutas suursaadiku panust veteranide ja Invictus Gamesil osalenud vigastatud kaitseväelaste toetamisel ja tunnustamisel. Kaitseväe juhataja sõnul on suursaadik Holtby olnud nagu Eesti saadik, kes on rõhutanud ja tutvustanud Eesti riigi edulugu nii Eestis kui väljaspool seda.

Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsealane koostöö ulatub aastate taha. Nii näiteks on eestlased ja britid koos teeninud Helmandi provintsis Afganistanis ning Briti õhuvägi osaleb viimase kolme aasta jooksul NATO Balti õhuturbe missioonil juba kolmandat korda.

Kaitseväe teenetemärk on kaitseväe kõrgeim autasu. Teenetemärgil on kaks liiki - kaitsealaste teenete eest, mida antakse Eesti riigikaitse tugevdamisel osutatud teenete vääristamiseks ning lahinguliste teenete eest.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9284/kaitsev%C3%A4e-juhataja-andis-%C3%BChendkuningriigi-suursaadikule-kaitsev%C3%A4e-teenetem%C3%A4rgi
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.