.

 
 
 
 

Hiina sõjakooli lektorid tutvusid kaitseväega

Hiina rahvavabastusarmee kõrgema õppeasutuse lektorite delegatsioon külastas täna kaitseväe peastaapi, kohtus peastaabi ülema kolonel Martin Heremiga ning tutvus küberkaitsekoostöö keskusega. Kolmapäeval külastas delegatsioon kaitseväe ühendatud õppeasutusi ja Balti kaitsekolledžit.

Kaheksaliikmeline delegatsioon eesotsas Hiina Rahvavabariigi sõjaväe ülikooli strateegilise uurimisinstituudi asedirektor vanemkolonel Qi Dapengiga said ülevaate kaitseväe ühendatud õppeasutuste struktuurist, õppetöö korraldamisest ning teadus- ja arendustegevusest. Balti kaitsekolledžis andsid külalised loengu Hiina kaitsepoliitikast. Visiidi eesmärk on suurendada Eesti ja Hiina vahelist militaarakadeemilist suhtlust.


„Hiina delegatsioonile pakkus enim huvi kaitseväe ühendatud õppeasutuste nõukogu, selle eesmärk ja töökorraldus,“ ütles KVÜÕA ülema ülesannetes olev kolonelleitnant Enno Mõts. „Meie jaoks elementaarsed struktuuriosad, nagu näiteks ka ülema nõunikud, olid nende jaoks uudsed ning huvipakkuvad,“ lisas ta.



Pärast ülevaadet õppeasutustest tutvustas KVÜÕA kõrgema sõjakooli ülem major Erkki Roosnurm Hiina delegatsioonile lähemalt sõjakooli ning viis seejärel läbi õppehoonet tutvustava ringkäigu, mille raames tutvuti õppeasutuste ajaloo ning kadettide olme- ja õppetingimustega.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9520/hiina-s%C3%B5jakooli-lektorid-tutvusid-kaitsev%C3%A4ega
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.