.

 
 
 
 

Viru jalaväepataljon tähistas 99. aastapäeva

1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljon tähistas täna oma 99. aastapäeva piduliku rivistusega Jõhvi keskväljakul ning lahtiste uste päevaga väeosas.

„Viru jalaväepataljon on taasloomisest alates suure hoole, professionaalsuse ja kohusetundega töötanud Eesti iseseisvuse hoidmise nimel. Oleme ka tulevikus valmis kodumaad kaitsma sama ohvrimeelsuse, vapruse ja eduga nagu seda tegid meie esiisad Vabadussõjas,“ ütles aastapäevakõnes Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann.

Pärast rivistust Jõhvi keskväljakul oli linnarahval ning Ida-Virumaa koolide õpilastel võimalus Jõhvi linnakus tutvuda Viru jalaväepataljoni relvastuse ja tehnikaga. Lisaks anti pataljoniülema vastuvõtul üle aasta ohvitseri ja allohvitseri aunimetused. Viru jalaväepataljoni aasta ohvitser on nooremleitnant Pjotr Kravtšuk ning aasta allohvitser nooremveebel Tanel Aasmäe. Pärast vastuvõttu andis Viru jalaväepataljoni ajateenijate bänd „Metsalised“ heategevuskontserdi, millest saadud tulu antakse üle teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste laste aitamiseks loodud Carolin Illenzeeri fondile.

Viru jalaväepataljon on 6. detsembril 1917 Rakveres formeeritud 4. Eesti polgu õigusjärglane. Üksus taasasutati 22. mail 1992 Jõhvis ning selle peamine ülesanne täna on viia läbi ajateenijate väljaõpet jalaväe ning tankitõrje õppesuundadel.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9524/viru-jalav%C3%A4epataljon-t%C3%A4histas-99.-aastap%C3%A4eva
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.