.

 
 
 
 

Tänasest algab vastuvõtt kõrgemasse sõjakooli

Tänasest kuni 3. juulini saab sisseastumiste infosüsteemi kaudu esitada dokumente kõrgema sõjakooli rakenduskõrgharidusõppe maa-, mere- ja õhuväe õppesuundadele.

"Ootame kõrgemasse sõjakooli noori, kes soovivad saada parimat juhtimisalast kõrgharidust ja kes tahavad panustada Eesti riigikaitsesse," ütles kõrgema sõjakooli ülem major Erkki Roosnurm.

Tänavu moodustub kõrgemasse sõjakooli kandideerijate paremusjärjestus akadeemilise ehk vaimse võimekuse testi ja kutsesobivusvestluse tulemuste alusel. Sel aastal ei hinnata füüsilise ettevalmistuse testi läbimist paremusjärjestuse osana, küll aga tuleb test sooritada tegevteenistusse astumise nõudena. Need, kes on testi viimase 180 päeva jooksul läbinud, saavad lasta arvestada saavutatud tulemust. Kes tahavad oma tulemust parandada ja uue teha või kui testi tehtud ei ole, annab kool selleks võimaluse sisseastumiskatsete perioodil.

Rakenduskõrghariduse tasemel saab kõrgemasse sõjakoolis õppida maa-, mere- ja õhuväe õppesuundadel. Sel sügisel algaval õppeaastal avatakse maaväe õppesuund kuni 70 õppekohaga. Õhu- ja mereväe õppesuunad avatakse edukatele kandidaatidele 2018/2019. õppeaastal. Õppe kestvuseks on kõigil õppesuundadel kolm aastat. Mereväe kadettidel toimub osa õppest TTÜ Eesti Mereakadeemias ning õhuväe kadettidel Eesti Lennuakadeemias.

Kõrgemas sõjakoolis õppivatele kadettidele on tagatud igakuine palk alates 650 eurot, tasuta elamispind sõjakooli ühiselamus Tartu kesklinnas ja meditsiiniline abi. Kooli lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme ning ees ootab kindel karjäär kaitseväes.

Sisseastumisdokumente saab kõrgema sõjakooli rakenduskõrgharidusõppesse esitada SAIS-i vahendusel tänasest kuni 3. juulini ning sisseastumiskatsete sooritamisperiood on 17.-20. juuli 2017.

Sisseastumiskatsed saab sooritada ka enne ajateenistuse läbimist. Täpsem informatsioon sisseastumistingimuste kohta kõrgema sõjakooli kodulehel http://www.sojakool.ee/sisseastujale/ .


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9797/t%C3%A4nasest-algab-vastuv%C3%B5tt-k%C3%B5rgemasse-s%C3%B5jakooli
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06

16 Apr 2024

16 Apr 2024 10:00
Estonian Business 16 Apr 2024 10:00
 
 
 
 
 

There are no news lines.