.

 
 
 
 

Miinijahtijal Admiral Cowan on uus komandör

Täna Miinisadamas peetud tseremoonial määras mereväe ülem mereväekapten Jüri Saska miinijahtija Admiral Cowani uueks komandöriks vanemleitnant Ardo Riiboni.

\"Admiral Cowan on nelja ja poole aasta jooksul kaptenmajor Tanel Leetna juhtimise all Eesti mereväge väga väärikalt esindanud ning olnud alati valmis paindlikult ülesandeid võtma ja neid lahendama,\" ütles mereväekapten Jüri Saska. \"Soovin, et meeskond toetaks oma uut komandöri samaväärselt ja et Admiral Cowani paindlikkus ning valmisolek säiliksid.\"

Vanemleitnant Ardo Riibon teenib mereväes alates 2003. aastast. Ta on olnud komandöri abi miinijahtijatel Ugandi ning Admiral Cowan. Lisaks on ta teeninud mereväe laevadel Sulev, Vaindlo, Wambola ja Sakala ning olnud operatsioonideohvitser kunagises Balti riikide ühises miinitõrjeüksuses BALTRON. Ta on õppinud Rootsi mereväeakadeemias ja Belgia-Hollandi miinisõjakoolis.

\"Lähen uutele ülesannetele vastu kindla tundega, sest laeva meeskond on mulle juba tuttav. Olen ka varasemalt sama laevaklassi peal teeninud ning osalenud mitmel korral komandöri abina NATO 1. alalises miinitõrjegrupis,\" ütles vanemleitnant Ardo Riibon.

Admiral Cowan on esimene kolmest Eesti mereväele Suurbritanniast soetatud Sandown-klassi miinijahtijast, tema sõsarlaevad on miinijahtijad Sakala ja Ugandi. Igal mereväe laeval on oma sõpruslinn ja Admiral Cowanil on 2008. aastast sõprusleping Kuressaarega.

Admiral Cowanile paigaldatud hüdrolokaatori ehk sonariga saab avastada ning klassifitseerida ankru- ja põhjamiine. Seejärel saab pardal oleva Seafox süsteemi allveerobotiga või tuukritega miini identifitseerida ning kahjutuks teha.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9803/miinijahtijal-admiral-cowan-on-uus-komand%C3%B6r
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.