.

 
 
 
 

Eesti kaitseväe meedik osaleb Euroopa Liidu Vahemere missioonil

Alates sellest kuust panustab Eesti meedikuga, lisaks ühele staabiohvitserile, Euroopa Liidu uusimal inimkaubitsejate võrgustiku tegevust piiraval missioonil Vahemerel EUNAVFOR Med (European Union Naval Force Mediterranean).

Nooremveebel Kätlin Soots teenib Hispaania kuningriigi mereväe fregatil Victoria, kus tema ülesandeks laeva medõena on meeskonna meditsiinilise teenistuse tagamine. Kui laev osaleb teenistuse käigus merepääste operatsioonil ja võtab pardale paadipõgenikke, siis on medõe ülesandeks päästetutele esmaabi andmine ja tervisekontrolli läbi viimine.

Eesti kontingendi ülema major Jüri Bachmani sõnul on sellistel operatsioonidel meedikute roll ning vastutus väga suur. \"Nooremveebel Kätlin Soots on väga hea väljaõppega ning praktiliste kogemustega kaitseväe meedik, mistõttu tema panus sellel missioonil saab olema märgatav,\" lisas Bachman.

Euroopa Liidu Vahemerel läbi viidava missiooni EUNAVFOR Med eesmärgiks on piirata ohtlikku inimkaubandust Liibüa ja Euroopa vahel, tõkestades inimkaubitsejate võrgustike tegevust Vahemere keskosas. Eesti kaitsevägi osaleb missioonil ühe staabiohvitseriga missiooni staabis Roomas ning nüüdsest ka kaitseväe meedikuga.

Missioonil osalemisega panustab Eesti solidaarselt teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega rändekriisi haldamisse.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9829/eesti-kaitsev%C3%A4e-meedik-osaleb-euroopa-liidu-vahemere-missioonil
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.