.

 
 
 
 

Eesti aukonsul: rahuvalvajate kohalolek Lõuna-Liibanonis on stabiilsuse võti

Eesti vabariigi aukonsulina Beirutis tegutseva Fouad Fadeli sõnul on ÜRO rahuvalvajad Lõuna-Liibanonis stabiliseerivaks jõuks, mis aitab ära hoida võimaliku konflikti puhkemist.

„Rahuvalvajad Liibanonis ei ole ainult olukorra seiramiseks, nad tegutsevad ka puhvrina. Nende kohalolek on stabiilsuse võti, mis ei lase olukorral eskaleeruda,“ ütles Fadel, kelle sõnul aitab missioon rahvusvahelisel kogukonnal asjade seisul silma peal hoida.


Sel nädalal ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL teenivat Eesti kontingenti külastanud aukonsul Fadel kohtus tugipunktis 2-45 Iiri-Soome pataljoni ülema kolonelleitnant Neil Nolaniga ja pataljoni juhtkonnaga ning Eesti kaitseväelastega, kes said aukonsulilt küsida poliitilise olukorra ja elu-olu kohta Liibanonis.



„Minu soovitus teile kohalike inimestega suhtlemisel on olla lihtsad – istuge maha ja rääkige nendega, rääkige oma riigist, mida te sööte, millega tegelete. Teie eestlaslikud omadused võivad olla võtmeks õnnestumisel kohalikes kogukondades,“ märkis Fadel viidates eestlaste rahulikule ja vahetule „jalad-maas“ olekule.



Eestlaste vastutusalas Lõuna-Liibanonis elavad peamiselt külaelanikud ja talupojad, kellel on tugevad perekondlikud sidemed ja kelle jaoks pereväärtused on väga olulisel kohal. Lisaks ühendab Fadeli sõnul Liibanoni ja Eestit mõlema riigi aastatuhandete pikkune ajalugu ja väärikas pärimus.



Fouad Fadel tegutseb Eesti vabariigi aukonsulina Beirutis 2016. aastast. Aukonsul on oma pädevuse piires konsulaarülesandeid täitev ametiisik, kelle valdkonna eest vastutav minister nimetab tähtajaliselt või määramata ajaks.



ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil UNIFIL osalev Eesti kontingent teenib Iiri-Soome pataljoni koosseisus Lõuna-Liibanoni mägises Bint Jubayl piirkonnas ÜRO tugipunktis 2-45. Eesti kontingendi suuruseks on ligikaudu 40 kaitseväelast.



Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58472


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10034/eesti-aukonsul:-rahuvalvajate-kohalolek-l%C3%B5una-liibanonis-on-stabiilsuse-v%C3%B5ti
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.