Ajateenijad õpivad reservrühmaülemateks

Täna alustasid 81 ajateenijat õpinguid reservrühmaülemate kursusel, mille edukal läbimisel saavad neist oma reservüksustes rühmaülemad.



Kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukoolis toimuv reservrühmaülema kursus koosneb viienädalasest baasmoodulist ja kolmenädalasest spetsialiseerumismoodulist. Baasmoodulis keskenduvad õppurid esmastele teadmistele ja oskustele rühma juhtimisel erinevates lahinguliikides. Hiljem spetsialiseeruvad õppurid vastavalt oma erialadele.

Ajateenijad arendavad kursusel sõjalise juhtimise oskusi, et teenida rühmaülemana nii rahu- kui ka sõjaajal. Võrreldes eelmise aastaga on õppurite spetsialiseerumismoodul ühe nädala võrra pikem.

Reservrühmaülemate baaskursuse läbides saavad ajateenijad reservrühmaülemateks ning pärast edukat osalemist õppekogunemisel reservohvitserideks. Kursuse läbimine on eelduseks lipniku auastmele esitamiseks.

Võrus asuvas kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukoolis koolitatakse vanemallohvitsere ja reservohvitsere. Kooli õppetöö on jaotatud erinevateks kutse- ja täiendusõppekursusteks.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10046/ajateenijad-%C3%B5pivad-reservr%C3%BChma%C3%BClemateks
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.