.

 
 
 
 

Kaitseväe- ja tsiviilmeedikud õpivad Tartus traumahaigeid käsitlema

Täna algas Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutustes traumahaige käsitlemise kursus edasijõudnutele.

„Alanud kursusel osalevad ja vahetavad kogemusi nii kaitseväe- kui tsiviilarstid ning see on heaks näiteks kaitseväe ja tsiviilmeedikute vahelisest tihedast koostööst,“ ütles sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse vanemõde nooremleitnant Hele-Reet Lille.

Traumahaige käsitlemise kursus edasijõudnutele on 2015. aastal Eestisse toodud litsentseeritud kursus, mille raames õpetatakse arstidele traumahaige süstematiseeritud käsitlemist läbi praktiliste töötubade ning loengute. Eestis omab kursuse litsentsi Eesti kirurgide assotsiatsioon.

KVÜÕA sõja- ja katastroofimeditsiinikeskus korraldab kursust koostöös Eesti kirurgide assotsiatsiooni, Ameerika kirurgide liidu, SA Põhja-Eesti regionaalhaigla, SA Tartu ülikooli kliinikumi ja Tartu ülikooliga. Kursusel osalevad kaitseväe ja reservväelastest tervishoiutöötajad, tsiviilmeditsiinis töötavad arstid ning Tartu ülikooli arstiteaduskonna arst-residendid.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse ülesanne on viia läbi kaitseväelaste, reservväe meedikute ja meditsiiniüliõpilaste sõja- ja katastroofimeditsiinialast väljaõpet, mis on võimalikult nüüdisaegne ja praktilise suunitlusega.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10061/kaitsev%C3%A4e-ja-tsiviilmeedikud-%C3%B5pivad-tartus-traumahaigeid-k%C3%A4sitlema
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.