.

 
 
 
 

Kaitsevägi sai juurde 85 rühmaparameedikut

Täna lõppes Ämaris toetuse väejuhatuse meditsiini väljaõppekeskuses rühmaparameedikute kursus, mille läbis 85 ajateenijat erinevatest väeosadest üle Eesti.

Toetuseväejuhatuse tervisekeskuse ülem major Lauri Bender rõhutas kursuse lõpetanutele meedikute olulisust lahinguväljal ja kriisi korral. „Sõjaolukord, milleks me õppustel valmistume, on nii ühiskonna, sõjaväelaste kui ka tsiviilisikute jaoks väga raske ja traagiline ning selle juures on oluline, et ei kaoks lootus olukorra paranemisele. Parameedikud on sõjaväljal ja kriisiolukordades alati need, kes annavad lisaks meditsiinilisele abile ka lootust ja aitavad säilitada inimlikkust kõige keerulisemates situatsioonides,\" ütles major Bender.

Kursuse lõpurivistust olid jälgima tulnud ka ajateenijate lähedased, kelle nähes anti värsketele parameedikutele üle lõputunnistused ja parameedikute embleemid.

Kursuse parimaks õppuriksvalitud reamees Karlis Nigul ütles, et õpitu kinnistas tema varasemat soovi tulevikus meditsiinilist kõrgharidust omandada. „Väljaõpe oli väga põnev ja intensiivne – eriti huvitavad olid kiirabipraktikad ning käisime isegi lahkamisel,\" ütles reamees Nigul.

10 nädalat kestnud kursuse jooksu õppisid osalejad pingelistes lahing- ja kriisiolukordades meditsiiniabi osutama ning said väljaõpet meditsiinitehnika ja medikamentide kasutamiseks. Keskenduti ennekõike praktilistele oskustele, mida lihviti Tallinna kiirabibrigaadide igapäevatöös praktikandina osaledes. Kursus kulmineerus väliõppuse ja kahepäevase lõpurännakuga, mille raames pidid ajateenijad demonstreerima omandatud meditsiinioskusi ning füüsilist vastupidavust.

Kokku lõpetas rühmaparameediku kursuse 85 ajateenijat, kelle hulgas oli ka neli naist.Lõpetanutest ligi pooled jätkavad väljaõpet kompaniiparameediku kursusel.

Meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe läbiviimine. Lisaks rühmaparameedikutele koolitatakse meditsiini väljaõppekeskuses kompaniiparameedikuid ja vanemparameedikud, samuti toimuvad seal missiooniüksuste meditsiinikursused.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58505


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10064/kaitsev%C3%A4gi-sai-juurde-85-r%C3%BChmaparameedikut
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.