.

 
 
 
 

Mereväekoolis lõppes 14. mereväe sidekursus

Miinisadamas paiknevas mereväekoolis lõppes täna mereväe 14. sidekursus, millel osalenud õppurid omandasid NATO sideprotseduuride põhioskused.

\"Sidekursuse läbinud kaitseväelased tagavad merel toimuvatel operatsioonidel ja õppustel parema koostöö liitlaste sõjalaevadega,\" ütles kursuse ülem nooremveebel Magnus Vili.

Tänavusel mereväe sidekursusel osalesid kolm õppurit Lätist, neli Leedust ja kaks Eestist – kokku kaheksa allohvitseri ja üks ohvitser. Kursus algas jaanuaris ning vältas viis nädalat.

Mereväe sidekursus valmistab ette sidepersonali ja sideohvitsere teenistuseks mereväe sõjalaevadel. Programmi raames õpetatakse NATO sideorganisatsiooni, laevade manööverdamist, taktikalisi signaale, kõnesideprotseduure ja sõnumsideprotseduure.

Eesti mereväe mereväekoolis koolitatakse nii ajateenijaid, tegevväelasi kui ka kõrgema sõjakooli mereväe õppekavade kadette. Lisaks tegeleb mereväekool uurimus- ja arendustööga, koordineerib õppetegevust mereväes ning nõustab mereväelist väljaõpet ja õppetegevust kaitseväes.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10098/merev%C3%A4ekoolis-l%C3%B5ppes-14.-merev%C3%A4e-sidekursus
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.