.

 
 
 
 

Lõpetas vanemparameedikute kursus

Täna hommikul lõpetasid 15 kaitseväelast vanemparameediku kursuse, mis on kõrgeim ajateenijate meditsiiniväljaõppe tase kaitseväes.

\"Parameedikutena on just teil väga oluline roll oma üksuste võitlusvõime ja kõrge moraali hoidmisel. Teie oskuste peale loodetakse igas olukorras ning teiega koos on igal üksusel kindlam tunne lahingusse minna,\" ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti rivistust vastu võttes.

Igal aastal õpetatakse ajateenijate hulgast välja kolm rühmaparameedikute kursust, millele lisandub kompanii- ja vanemparameediku kursus. Vanemparameediku kursusele valiti parimad kompaniiparameediku kursuse lõpetajad, kes lisaks vanemparameediku erialaste oskuste omandamisele sooritasid ka kiirabipraktika ning haiglapraktika Põhja-Eesti Regionaalhaiglas ja Ida-Tallinna Keskhaiglas. Käesoleva kursuse läbis edukalt 14 ajateenijat ning 1 tegevväelane.

Toetuse väejuhatuse meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe läbiviimine. Lisaks erinevate tasemetega parameedikute väljaõppele toimuvad seal missiooniüksuste meditsiinikursused.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58602


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10134/l%C3%B5petas-vanemparameedikute-kursus
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.