.

 
 
 
 

Fotod ja video: kaitseväelased tutvusid Eesti kaitsetööstusega

Eesti kaitsetööstuse liitu (EKTL) kuuluvad ettevõtted osalesid täna kaitseväe peastaabi ees korraldatud näitusel, et oma toodangut kaitseväelastele tutvustada.

\"Väikse majandusega riigile, nagu Eesti, on innovatsioon ja nutikus esmatähtsad. Ja seda mitte ainult majanduses vaid tervikuna kogu riigis. Me peame otsima tarku lahendusi ja viima nad ellu piiratud ressurssidega. Kaitsetööstuse liitu on kogunenud minu arvates just selle mõtteviisi esindajad: julged mõtlejad, nutikad insenerid ja visiooniga ettevõtjad,\" ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

\"Kaitseväegi toetab neid kõikide oma võimalustega. Ma näen siin ka ekspordi potentsiaali ja innovatsiooni mootorit. Eestis arenev ja siin asuv kaitsetööstus lisab kindlust, et vajadusel saame kiiret toetust oma lahingvõimele keerulises julgeolekuolukorras,\" lisas kindral Terras.

Kaitseväe peastaabi ees peetud näitusel tutvustasid oma toodangut 32 ettevõtet erinevatest valdkondadest. Kaitsetööstuse liitu kuuluvate ettevõtete põhivaldkonnad on täna järgmised: piirikaitse- ja vaatlussüsteemid; sidesüsteemid; küberkaitse; elektrooniline sõjapidamine; laserisüsteemid; militaarmeditsiin; militaarsõidukid; energialahendused; isikuvarustus; pioneerilahendused; robootika; laevaehitus; väljaõppevahendid ja simulaatorid; relvastus ja relvasüsteemid.

\"Eesti kaitsevõime arendamisel on võtmetähtsusega kaitseväe ja kaitsetööstuse omavaheline koostöö,” ütles kaitsetööstuse liidu juhatuse esimees Ingvar Pärnamäe. “See omavaheline koostöö saab alati olla tihedam, kuid on ka juba täna väga laiaulatuslik - alates ühistest toodete testimistest ja katsetustest, lõpetades teadus- ja arendustegevuse alase või veteranide teemalise koostööga.\"

Eesti kaitsetööstuse liit on asutatud 2009 aastal ning sinna kuulub üle 110 ettevõtte. EKTL on mittetulundusühing, mis kuulub tema liikmetele, kelleks on erakapitalil põhinevad ettevõtted.

Fotod : http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58652

Video: https://www.youtube.com/watch?v=dlaIMcJEOVc


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10177/fotod-ja-video:-kaitsev%C3%A4elased-tutvusid-eesti-kaitset%C3%B6%C3%B6stusega
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.