.

 
 
 
 

Mereväe ajateenijad osalevad laevakaitsekursusel

Täna algas mereväes laevakaitse baaskursus, millel osalevaid ajateenijaid koolitatakse kaitsma merelaevu sõjalise ohu eest.

\"Esmalt käsitleme laevade kaitsmise strateegiad teoreetilisel tasandil; järgnevad praktilised harjutused asümmeetrilist ohtu jäljendavates tingimustes,\" ütles kursuse ülem kaptenmajor Rait Luks.

Kuuenädalane laevakaitse baaskursus hõlmab merelaevade maalt ja merelt kaitsmiseks vajaliku relvastuse-, varustuse- ning väikeüksuste taktikate õpet. Harjutatakse laevade pardakontrollide läbiviimist, pardumise taktikaid, rünnakute tõrjumist, merevaatlust, meresidet ja navigatsiooni ning vahiteenistuse rutiini. Lisaks toimuvad käsivõitlustreeningud. Kõiki senise teenistuse vältel omandatud teadmisi koondav ja täiendav kursus on ajateenijate viimaseks proovikiviks enne reservi arvamist.

Eesti merevägi on osalenud laevakaitsemeeskondadega kokku kuuel Vahemeres ja Aafrika rannikul toimunud missioonil. Laevakaitsekursusi viiakse mereväes läbi alates 2016. aastast. \"Täiendkoolitustelt ning missioonidelt omandatud oskusteave laevade kaitsmisest konfliktipiirkondades on saanud kursuse korraldamise alustaladeks,\" ütles kaptenmajor Luks.

Ajateenistus mereväes kestab 11 kuud. Esimestel kuudel läbivad kõik ajateenijad sõduri baaskursuse sõjaväepolitsei vahipataljonis. Seejärel õpitakse ära merel olemise põhitõed, millel on oluline osa madrustena mereväe sõjalaevadel teenimisel. Laevapere sekka arvatuna on igaühel neist oma vastutusrikas ülesanne sidepidamise, miinitõrje-relvastuse, kokk-parameediku või motorist-elektriku erialadel.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10178/merev%C3%A4e-ajateenijad-osalevad-laevakaitsekursusel
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.