.

 
 
 
 

Kõrgema sõjakooli lahtiste uste päev meelitas Tartusse ligi 400 noort

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool korraldas täna lahtiste uste päeva, kuhu tuli ligi 400 noort üle Eesti.

„Tulin täna siia, sest soovin ennast KVÜÕAga siduda, tahan saada ohvitseriks ja lõpuks ka kaitseväe juhatajaks. Sain esimest korda käes hoida AK-4 ja varustust proovida. Seljakott oli raske, aga sellega peab harjuma, sest mul on plaan läbida ajateenistus luurekompaniis, kuna olen kuulnud, et see on füüsiliselt kurnav ning mulle meeldib ennast proovile panna,“ ütles Tartu Tamme Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Iris-Maria Rohelpuu.

Tänasel lahtiste uste päeval tutvustasid kõrgema sõjakooli kadetid huvilistele kõrgkoolis õppimist, kooli olmetingimusi ning kaitseväe relvastust ja varustust. Samuti said külalised infot sisseastumistingimuste ja õppekavade kohta.

Lisaks tavapärastele tegevustele said koolinoored osaleda mitmetes töötubades, kus neil oli võimalus aktiivselt kaasa lüüa. Lisaks oli kohal ka kaitseressursside ameti esindaja, kes tutvustas noortele ajateenistust.

Järgmine kõrgema sõjakooli lahtiste uste päev on 19. oktoobril. Enne seda on noortel võimalik tulla juuni alguses sõjakooli infopäevale, kus antakse ülevaade sisseastumiskatsetest ning sõjakooli õppimisvõimalustest. Täpsem kuupäev selgub sõjakooli kodulehel www.sojakool.ee.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58658


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10183/k%C3%B5rgema-s%C3%B5jakooli-lahtiste-uste-p%C3%A4ev-meelitas-tartusse-ligi-400-noort
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.