.

 
 
 
 

Viru jalaväepataljoni lahinglaskmised panid ajateenijad proovile

Sel nädalal harjutasid pea 300 ajateenijat Viru ja Kalevi jalaväepataljonidest ning 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompaniist Sirgala harjutusväljal ülesannete täitmist jalaväerühma koosseisus.

Lahinglaskmistel harjutati ja kinnistati rühmatasandi lahingudrille ning koostööd erinevate üksuste vahel. Näiteks harjutati pioneeride julgestamist läbipääsu rajamisel, evakuatsioonimeeskondade tegutsemist lahinguväljal, miinipildujarühmalt kaudtule tellimist ning tankitõrjeülesannete täitmist.

„Sõdurid on julged ja näitavad initsiatiivi, vajaka jääb neil pigem ettevaatlikkusest,\" ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann ning lisas, et seetõttu pöörati tähelepanu just maastiku varjeomaduste ning erinevate liikumisviiside dünaamilisemale kasutamisele.

Viru ja Kalevi jalaväepataljonis õpetatakse välja mehhaniseeritud jalaväeüksusi. Sõduritele antakse laske- ja lahingutehnilised oskused, et olla edukas meeskonnaliige laskurina, täpsuslaskurina, kuulipildurina, tankitõrjurina, miinipildurina või parameedikuna. Samuti koolitatakse autojuhte, kes läbivad ka soomukijuhi väljaõppe. Peale reakoosseisu õpetatakse ka sõjaaja allüksuste meeskonna, jao- ja rühmaülemaid ning soomuki raskekuulipilduja sihtureid.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58659


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10184/viru-jalav%C3%A4epataljoni-lahinglaskmised-panid-ajateenijad-proovile
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.