.

 
 
 
 

Liitlaste ja Eesti õhuvahendid lendavad õhtul üle Vabaduse väljaku

Täna õhtul lendavad kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide auks peetava kontserdi ajal üle Vabaduse väljaku Itaalia hävitajad Eurofighter ning Briti kopterid Wildcat ja Eesti kopterid Robinson.

Sobiva ilma ja pilvkatte korral alustavad ülelende Eesti õhuväe kopterid R44 Robinson kella 20.00 paiku ja neile järgnevad õhuturbemissioonil teenivad Itaalia hävitajad Eurofighter Typhoon kella 20.30 paiku. Ülelennud lõpetavad Ühendkuningriigi maaväe kopterid Wildcat kella 21.00 paiku.

Ämaris paikneva Itaalia lennusalga ülema kolonel Eros Zaniboni sõnul on see tema üksuse jaoks auasi. „Õhuruumi valvavate hävitajate ülelennuga tunnustame oma Eesti relvavendi, kes on andnud panuse selleks, et Eesti oleks kaitstud,“ ütles kolonel Zaniboni.

Samaaegselt ülelennuga annavad Itaalia õhuväelased Vabaduse väljakul üle annetuse langenud ja vigastatud kaitseväelaste lapsi toetavale Carolin Illenzeeri fondile.

Heategevuslik rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul algab kell 19.00 ja seal esinevad Karl-Erik Taukar Band, Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Ivo Linna koos bändiga Revals ning Kaitseliidu Tallinna maleva rockansambel Mustad Kolonelid.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub üle 2800 inimese. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10189/liitlaste-ja-eesti-%C3%B5huvahendid-lendavad-%C3%B5htul-%C3%BCle-vabaduse-v%C3%A4ljaku
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.