.

 
 
 
 

Kaitseväe toetuse väejuhatus tähistas taasloomise aastapäeva

Täna tähistas oma taasloomise 16. aastapäeva kaitseväe toetuse väejuhatus, mille ülesandeks on tagada kaitseväe lahingvalmidus ja jätkusuutlik tegevus.

„Iga aasta 22. mail tähistame oma üksuse taasloomist peale pikka okupatsiooniperioodi ning sellele järgnenud Eesti kaitseväe ülesehitamist tormilises tempos taasiseseisvuse esimesel kümnendil. 16 aastaga on tehtud aukartustäratavalt suur samm väejuhatuse arendamisel ning loorberitele puhkama jäämise asemel oleme täna valmis järjest uuteks väljakutseteks – arendades üksuse võimekust tagame läbi oma toetuse kogu kaitseväe kõrgema valmisoleku,“ ütles toetuse väejuhatuse ülem kolonel Toomas Susi Pärnus toetuse väejuhatuse staabis toimunud rivistusel.

2002. aasta 16. mail taasloodud toetuse väejuhatus (kuni aastani 2014 kandis nime kaitseväe logistikakeskus) tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades logistikast ja materjalimajandusest ning lõpetades tugiteenuste ja kaitseväe orkestriga. Samuti õpetatakse väejuhatuse logistikapataljonis ning logistikakoolis välja reserv-ja tegevsõjaväelogistikuid ning tervisekeskuses sõjaväemeedikuid.

Väejuhatuse koosseisu kuuluvad juhtimisüksusena staap, materjaliteenistus, harjutusväljade teenistus, kaitseväe tervisekeskus koos meditsiini väljaõppekeskusega, raamatupidamiskeskus, toetusteenuste keskus, kaitseväe orkester, liikumis- ja veoteenistus, logistikakool ja logistikapataljon.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10250/kaitsev%C3%A4e-toetuse-v%C3%A4ejuhatus-t%C3%A4histas-taasloomise-aastap%C3%A4eva
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.