.

 
 
 
 

Algas Tartumaa koolide riigikaitselaager

Eile algas Unikülas kõrgema sõjakooli juhendamisel korraldatav Tartumaa koolide riigikaitselaager, kus ligi 400 õpilast omandavad riigikaitseõpetuse praktilisi oskusi.

„Ma loodan, et laagri ühised eesmärgid saavad täidetud ehk siis mitte ainult õpilased ei saa omandada uusi oskusi ja kinnistada vanu teadmisi, vaid ka kadetid saavad harjutada enda pedagoogilisi oskusi. Arvan, et õpilastel tuleb lõbus õppelaager,“ ütles laagri juht kadett Janno-Joosep Naaber.

Kolme päeva jooksul omandavad õpilased teadmisi ning oskusi meditsiinis, topograafias ja sides ning õpivad, kuidas välitingimustes ellu jääda, toitu valmistada, püstitada varjualust, varjatult liikuda ning end moondada ja varjata. Samuti saavad õpilased sõjakooli kadettide juhendamisel proovida lasketiirus relvast laskmist. Õpilaste teadmised ja oskused pannakse proovile neljapäeval orienteerumisvõistlusel, kus igas kontrollpunktis tuleb täita erinevaid ülesandeid. Riigikaitselaager lõppeb neljapäeval lõpurivistusega.

„Mina ootan laagrist kõige rohkem seda, et oleks väga palju põnevat tegevust, saaks uusi oskusi ning ka tuttavaid,“ ütles laagris osalev Jaan Poska Gümnaasiumi 10. klassi õpilane Daisy Toim.

Viiendat korda korraldatavas riigikaitselaagris osaleb ligi 400 õpilast Herbert Masingu Koolist, Ülenurme Gümnaasiumist, Miina Härma Gümnaasiumist, Hugo Trefneri Gümnaasiumist, Tamme Gümnaasiumist, Jaan Poska Gümnaasiumist, Annelinna Gümnaasiumist, Tartu Kutsehariduskeskusest, Elva Gümnaasiumist ja Rõngu Koolist.

Laagri korraldasid kõrgema sõjakooli maaväe põhikursuse 2. õppeaasta kadetid koostöös Tartumaa koolide riigikaitseõpetajatega. Laagri korraldamine annab kadettidele teadmised ja oskused riigikaitseõpetuse tundide ja välilaagrite planeerimiseks ning läbiviimiseks. Samuti arendab praktiline kogemus nende kui sõjaväeliste juhtide organiseerimise, eestvedamise ja õpetamise oskuseid.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58755


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10252/algas-tartumaa-koolide-riigikaitselaager
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.