.

 
 
 
 

Viru jalaväepataljon tähistas taasloomise aastapäeva

Eile möödus 26 aastat Viru jalaväepataljoni taasloomisest, mida pataljoni koosseis tähistas Jõhvi linnakus toimunud rivistusega.

„Viru jalaväepataljon on taasloomisest alates olnud selgelt eristuva identiteedi ja traditsioonidega ning tavalisest jalaväe üksusest on tänaseks kujunenud mehhaniseeritud pataljon. Toimunud on selge arenguhüpe nii professionaalsuses väljaõppe läbiviimises, varustatuses kui ka taristu arengus. Samas nii pataljon kui ka Jõhvi sõjaväelinnak ei ole kindlasti veel valmis ning pikk tee on veel käia ning sellel teel hoiavad Viru vaimu üleval meie eelkäija, 4. jalaväerügemendi, vägiteod Vabadussõjas,“ ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann.

22. mail 1992. aastal taasloodud Viru jalaväepataljon korraldab mehhaniseeritud jalaväeüksuse väljaõpet. Sõduritele antakse laske- ja lahingutehnilised oskused, et olla edukas meeskonnaliige laskurina, täpsuslaskurina, kuulipildurina, tankitõrjurina, miinipildurina või parameedikuna. Samuti koolitatakse autojuhte, kes lisaks B- ja C-kategooria sõidukijuhi kvalifikatsiooni omandamisele läbivad ka soomukijuhi (PASI XA-188) väljaõppe.

Peale reakoosseisu õpetatakse ka sõjaaja allüksuste meeskonna, jao- ja rühmaülemaid ning soomuki raskekuulipilduja sihtureid.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10255/viru-jalav%C3%A4epataljon-t%C3%A4histas-taasloomise-aastap%C3%A4eva
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.