.

 
 
 
 

Täna toimus Balti Kaitsekolledži lõpuaktus

Täna toimus Eesti Rahva Muuseumis Balti Kaitsekolledži lõpuaktus, mille käigus said lõpudiplomi 74 ohvitseri 17 riigist.

Balti Kaitsekolledži ülem kindralmajor Andis Dilāns tõstis oma kõnes esile juhtimisoskust kui ohvitseride ja tsiviilteenistujate kõige olulisemat omadust. Samuti rõhutas kindralmajor Dilāns kontaktvõrgustiku osatähtsust:\"Õpingute käigus loodud sõprussuhted ja sidemed on teie tulevases karjääris hindamatu väärtusega. Pidage seda alati meeles ning hinnake kui kõige kallimat aaret, \" ütles Dilāns.

Lõpetajaid oli tervitama tulnud Leedu kaitseminister Mr Raimundas Karoblis, Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ja Läti kaitseministeeriumi riigisekretär Mr Jānis Garisons, lisaks mitmed suursaadikud, kaitseatašeed ning kõrged riigiametnikud.

Kõrgema juhtimiskursuse (Higher Command Studies Course) lõpetas tänavu 21 õppurit, vanemstaabiohvitseride kursuse kursuse (Joint Command and General Staff Course) 53 õppurit, kokku 74 ohvitseri Balti-, NATO ja partnerriikidest.

Balti Kaitsekolledži on alates selle asutamisaastast 1999 lõpetanud 1364 ohvitseri 39 riigist.

Pilte lõpuaktusest saab näha kolledži kodulehel http://www.baltdefcol.org/?id=1229 .

Balti Kaitsekolledž on Tartus paiknev Balti riikide poolt asutatud kõrgem sõjaline õppeasutus, mille eesmärgiks on professionaalse sõjalise hariduse pakkumine operatiivsel ja strateegilisel tasemel. Kolledži haridusprogrammi kuuluvad neli kursust (strateegiliste juhtide kursus (Senior Leaders\' Course), kõrgem juhtimiskursus (Higher Command Studies Course), vanemstaabiohvitseride kursus (Joint Command and General Staff Course) ning tsiviilteenistujate kursus (Civil Servants\' Course)). Lisaks korraldab Balti Kaitsekolledž ka iga-aastaseid Venemaa ja Balti Sõjaajaloo teemalisi konverentse. Kolledž keskendub õppetöös nüüdisaegsete sõjaliste konfliktide analüüsile, ühisoperatsioonide planeerimisele ning tulevikutrendide prognoosimisele olles seejuures orienteeritud väikeriikide kaitse ja julgeoleku spetsiifikale


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10304/t%C3%A4na-toimus-balti-kaitsekolled%C5%BEi-l%C3%B5puaktus
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.