.

 
 
 
 

Lõppes kaitseväelaste ja politseinike ühine meditsiinikursus

Täna lõppes Ämaris kaitseväe meditsiini väljaõppekeskuses rühmaparameediku erialakursus, mille lõpetas 22 kaitseväelast ning 6 politsei- ja piirivalveameti esindajat.

Kümnenädalase erialakursuse kulminatsiooniks oli lõppeval nädalal toimunud eksam koos lõpurännakuga Kõrvemaa maastikul, kus kursuslased pidid lahendama erinevaid ülesandeid ning kasutama kursuse jooksul omandatud teadmisi taktikalises olukorras esmaabi andmise kohta.

Kursuse lõpurännaku korraldaja leitnant Roman Liskin toetuse väejuhatuse meditsiini väljaõppekeskusest ütles, et kõik värsked parameedikud näitasid kursuse kestel üles kõrget õpitahet ning on saanud hea väljaõppe, olles võimelised tegutsema iseseisvalt nii lahinguväljal kui ka tavaelus juhtuda võivates kriisisituatsioonides. “Politsei ja kaitsevägi said täna mõlemad heade erialaspetsialistide näol rikkamaks. Väga rõõmustav on õppuritelt saadud tagasisides kuulda, et erialakursus on mitmeid noormehi pannud mõtlema meditsiinihariduse omandamise ja tervishoiusüsteemis töötamise peale – paljud meie kursuste lõpetajad on tõesti ka varasemalt kiirabisse tööle läinud,” ütles leitnant Liskin.

Kokku läbis rühmaparameediku kursuse 28 osalejat, kelle hulgas oli 21 ajateenijat, 1 tegevväelane ning 6 politsei- ja piirivalveameti esindajat. Lisaks meditsiini väljaõppekeskuses omandatud teadmistele läbisid kursuslased ka kiirabipraktika Tallinna kiirabis.

Meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe läbiviimine. Lisaks erinevate tasemetega parameedikute väljaõppele toimuvad seal missiooniüksuste meditsiinikursused.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58874


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10333/l%C3%B5ppes-kaitsev%C3%A4elaste-ja-politseinike-%C3%BChine-meditsiinikursus
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.