.

 
 
 
 

Mere-siil sai esimeste üksuste jaoks läbi

Täna Põhja-Tallinnas Miinisadama linnakus toimunud rivistusega sai läbi üks etapp õppusest Mere-siil ning ligi 50 õppekogunemisel osalenud mereväelast jätkavad oma teenistust reservis.

„Oskus kaitsta oma riiki ei tule iseenesest, selle nimel tuleb tööd teha,“ ütles mereväebaasi ülema ülesannetes olev kaptenleitnant Rain Terras tänasel rivistusel. „Ma olen uhke mereväe reservväelaste üle, kes tulid välja oma tavapärasest rutiinist, et olla nüüdsest valmis meie riiki paremini kaitsma.“

Mere-siil jätkub mereoperatsioonide juhtimisele keskenduva treeninguga Tartus Kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkekeskuses, kus staabiüksustega harjutatakse kriisi- ja sõjaaegseid protseduure, tehes seejuures koostööd erinevate ametkondadega.

Mere-siil 2018 on Eesti mereväe seni suurim õppekogunemine, millest võtavad osa mereväe reservstruktuuri kuuluvad laevastiku 81. ning mereväebaasi 82. üksusesse kuuluvad reservväelased.

Ligi kaks nädalat kestva õppekogunemise käigus harjutatakse mereväe reservväelaste formeerimist ning julgeoleku tagamist Miinisadamas ja selle lähiümbruses. Samuti värskendatakse osalejate teadmisi relvade käsitlemisest, esmaabist, avariitõrjest, sadamakaitsest, miinitõrjest ja üksuste juhtimise põhitõdedest.

16.-27. septembrini kestvast Mere-siili õppusest võtab kokku osa ligi 200 reservväelast, tegevväelast, ajateenijat ja kaitseliitlast. Kaasatud on ka mereväe partnerid politsei- ja piirivalveametist, veeteede ametist ning riigikantseleist.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58973


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10403/mere-siil-sai-esimeste-%C3%BCksuste-jaoks-l%C3%A4bi
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.