.

 
 
 
 

Kaitseväe veteran võitis Austraalias sisesõudmises pronksmedali

Täna toimus Sydney olümpiapargis Võitmatute mängude sisesõudevõistlus, kus nelja minuti sõudmises võitis oma võistluskategoorias kolmanda koha veebel Ergo Mets, saavutades samas ühe minuti sõudmises seitsmenda koha.

„Võistlus oli raske, sest olin vahetult enne seda väikese külmetushaiguse külge saanud. Aga läks hästi – suutsin ilusasti oma tulemuse ära teha ja nelja minuti sõudmises oli tasuks kolmas koht,“ ütles veebel Mets.

Lisaks veebel Metsale võistles täna sisesõudmise erinevates võistluskategooriates veel kuus eestlast. Ühe minuti sõudmises oli nooremseersant Madis Põri neljas, nooremveebel Hannes Vilba kuues, veebel Rasmus Penno kaheksas, veebel Agor Tettermann 11., nooremseersant Tarmo Lepik 15. ja veebel Janika Kanarik 16. Nelja minuti sõudmises oli veebel Tettermann kuues, veebel Penno seitsmes, nooremseersant Lepik 11. ja veebel Kanarik 15.

Lisaks sisesõudmisele toimusid täna ka istevõrkpalli alagrupimängud, kus Eesti meeskond alistas Hollandi 2:0 ja Ameerika Ühendriigid 2:1 ning pääses poolfinaali.

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on Suurbritannia prints Harry poolt 2014. aastal ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Sel aastal toimuvad mängud 20.-27. oktoobrini Austraalias, Sydneys. Mängudel osaleb kokku üle 500 võistleja 18-st erinevast riigist.

Mängudel osalev Eesti võistkond on sel aastal 15-liikmeline. Võistlejate hulgas on nii tegevteenistuses olevaid kui tsiviilellu naasnud veterane. Eesti võistlejad osalevad paljudel erinevatel aladel, näiteks ujumine, jalgrattasõit, kergejõustik ja purjetamine. Eelmisel aastal peetud mängudel võitsid eestlased kokku 8 medalit.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10445/kaitsev%C3%A4e-veteran-v%C3%B5itis-austraalias-sises%C3%B5udmises-pronksmedali
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.