.

 
 
 
 

Kaitseväe peastaabis avati kaitseväe juhatajatele pühendatud saal

Kaitseväe loomise 100. aastapäeval avati täna kaitseväe peastaabis kaitseväe juhatajatele pühendatud saal, mille seintel ripuvad kunstnik Aapo Pukki maalitud portreed endistest Eesti kaitseväe juhatajatest.

„Igal kaitseväe juhatajal, läbi nende 100. aasta, on olnud oma roll. Igaüks neist on pühendumise ja sisemise põlemisega panustanud Eesti kaitseväe tugevamaks ja võitlusvõimelisemaks muutumisel. Igaüks on kui majakas selles tormis, kus kaitsevägi on keerelnud,“ ütles saali avanud kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Kaitseväe juhatajate saalis rippuvatel portreedel on kujutatud kindral Johan Laidoneri, kindralmajor Jaan Maidet, kindral Aleksander Einselni, kindralleitnant Johannes Kerti, viitseadmiral Tarmo Kõutsi ning kindral Ants Laaneotsa. Avamisele olid kutsutud lahkunud kindralite lähedased ja sugulaste esindajad ning elusolevad endised kaitseväe juhatajad, kes said mälestuseks portreede vähendatud koopia.

Lisaks andis kindral Terras täna kaitseväe ülesehituses olulist rolli täitnud kodanikele üle kaitseväe 100. aastapäevaks valmistatud meenemündid. Meenemünte on täpselt 100 ning need on nummerdatud numbritega 1918-2017. „Need mündid sümboliseerivad seda pikka teed, mille kaitsevägi on läbinud alates Eesti Rahvaväe moodustamisest 1918. aastal kuni tänapäevani, kui me 16. novembril 2018 tähistame kaitseväe saja aasta juubelit,“ ütles kindral Terras müntide pühenduses.

Kaitseväe 100. sünnipäeva tähistamine kulmineerub täna õhtul Estonia kontserdisaalis toimuva piduliku kontsert-vastuvõtuga, kus antakse üle ka aasta ohvitseri ja allohvitseri preemia.

Video: https://youtu.be/_hVMqfO6Jss

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59086


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10491/kaitsev%C3%A4e-peastaabis-avati-kaitsev%C3%A4e-juhatajatele-p%C3%BChendatud-saal
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.