.

 
 
 
 

Järgmine Mali missiooniüksus harjutas linnalahinguoskusi

Sel nädalal harjutas järgmisena Mali operatsioonile suunduv üksus Estpla-30 oskust tegutseda hoonestatud alal. Suur rõhk pandi nädalase väljaõppe ajal ka missioonispetsiifilise laskeoskuse arendamisele.

„Kuna Estpla-30 koosneb erinevate Scoutspataljoni üksuste sõduritest, on väga oluline meeste taseme ühtlustamine, õpikogemuste tuvastamine ning üksusesisene kokku harjutamine,“ ütles harjutuse läbiviija leitnant Marek Vainumäe, kes kiitis meeste motiveeritust ning tahtmist tegutseda meeskonnana.


Taktika- ja laskelaagri eesmärk oli ühtlustada Malisse siirduva üksuse hoonestatud alal võitlemise taset ning harjutada ning kinnistada koostegutsemise oskust operatsioonipiirkonnale võimalikult sarnastes tingimustes.



Estpla-30 jalaväebaasõpe lõpeb järgmise nädalal välismissiooni eripärasid arvestava laskelaagriga, kus üksus harjutab ning kinnistab õpitut jao- ja rühmataseme lahinglaskmistega.



Missioonieelne väljaõpe koosneb kahest põhiosast. Esimene keskendub jalaväe baasõppele, mille lõppfaasi kuulub hoonestatud alal võitlemise harjutus. Sellele järgneb operatsioonipiirkonna spetsiifikat ning ettetulevaid ülesandeid arvestav väljaõpe.



Malis Nigeri jõe äärses Gao linnas paikneva Eesti kontingendi peamine tegutsemisala on just linnakeskkond. Eestlaste ülesanneteks Malis on väekaitse ning ühised patrullid Prantsuse kaitseväe üksustega, kelle baasis ning koosseisus Eesti kontingent tegutseb.



Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59079

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5njzg0zylNg


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10492/j%C3%A4rgmine-mali-missiooni%C3%BCksus-harjutas-linnalahinguoskusi
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.