Scoutpsataljoni võitlejad osalevad öölaagris

Täna algab kaitseväe keskpolügoonil järgmise nädala lõpuni kestev Scoutpataljoni öölaager, mille peamiseks eesmärgiks on harjutada tegutsemist öisel ning piiratud nähtavusega ajal.

„Kuna meie igapäevane väljaõpe ei võimalda piisavalt harjutada tegutsemist ajal, kui nähtavus on piiratud, on eesootav laager väga vajalik. Laagris saame spetsiaalselt keskenduda nende oskuste arendamisele, mida nõuab pime aeg,“ ütles Scoutspataljoni staabiülem pataljoniülema ülesannetes major Tõnis Metjer.


Öölaager jaguneb kahte etappi, mille esimeses etapis hinnatakse A- ja B- kompanii jao- ja rühmatasemel tegutsemist. Scoutspataljoni A-kompaniis ajateenistust läbivad sõdurid on läbinud erialakursused ja jaokursuse. Nende taseme hindamiseks testitakse jao koostegutsemise ning erialaseid oskusi.



Laagri teine etapp hõlmab tegevusi pimedal ajal, sealhulgas lahinglaskmisi. Selles etapis keskendutakse nii vastase kui omade üksuste tuvastamisele, orienteerumisoskuse arendamisele, erinevate manöövrite sooritamisele ning varitsus- ja ründetegevustele. Lahinglaskmised viiakse läbi käsitulirelvadest, lahingumasinad toetavad laskmisi pardakuulipildujatega.



Vastutegevusse on kaasatud ka Kaitseliidu Tartu maleva luurerühma ning tankitõrje rühma liikmed, kes saavad võimaluse tutvuda Scoutspataljoni olevate lahingumasinatega. Harjutusele on kaasatud ka õhuväe helikopter R-44, mis jälgib üksuste paiknemist ning liikumist termokaameratega, mille põhjal saavad üksused hiljem tagasisidet oma varjatusest öisel ajal.



Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10511/scoutpsataljoni-v%C3%B5itlejad-osalevad-%C3%B6%C3%B6laagris
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.