.

 
 
 
 

Saare naised kudusid Saare sõdurpoistele soojad sokid

Täna hommikul külastasid Ämaris asuvat logistikapataljoni Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esindajad, tuues endaga mandrile kaasa Saare naiste kootud soojad villased sokid siin aega teenivatele sõduritele. Traditsiooniks saanud ettevõtmine toimub tänavu juba kümnendat aastat järjest.

Naiskodukaitsjate poolt hoolega hoitud projektis löövad kaasa nii vabatahtlikes riigikaitseorganisatsioonides osalejad kui lihtsalt suure südamega Saare naised. Soov sõdurpoistele head teha on sedavõrd suur, et igal aastal loetakse Saaremaalt mandrile ajateenistusse tulnud noormehed kokku ning kõigile kootakse käsitööna villased sokid, mida on talvekuudel külmas metsas sõdurite väljaõppel hea soe jalga panna.


Sõdurpoiste heameel saadud südantsoojendavate kingituste üle oli suur ning paljud leidsid sokkide seest ka pühadetervitustega kaardi ning midagi magusat põske pistmiseks.



„Oleme soojade soovide ja kingituste eest väga tänulikud ning soojad sokid kuluvad metsas ja rännakutel alati ära,“ ütles teiste seas üllatuse osaliseks saanud logistikapataljoni ajateenija, nooremseersant Janari Viskus. Ta lisas veel, et „Meile on väga tähtis tunda tsiviilelanikkonna toetust ja täna me seda tunneme!“



Logistikapataljonis on läbi aastate teeninud keskmisest rohkem saartelt pärit noormehi ning ka täna on Ämaris rohkem saarlaseid, kui teistes väeüksustes. Nii polegi midagi imestada, et soojade kingituste jagamist alustati just sellest väeüksusest. Lisaks logistikapataljonile külastati ka Paldiskis asuvat Kalevi jalaväepataljoni ning Tallinnas ja Võrus paiknevaid üksuseid, kus saarlased teenistuses on.



Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksuste ettevalmistamine, väeüksuse reservüksuste formeerimise läbiviimine, väeüksuse lahinguvalmiduse tagamine ja kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine. Logistikapataljon paikneb Ämari lennubaasi territooriumil.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10523/saare-naised-kudusid-saare-s%C3%B5durpoistele-soojad-sokid
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.