.

 
 
 
 

Mereväelased saatsid reservi 25 aastat teeninud kolleegi

Eile saatsid mereväelased pidulikult reservteenistusse vanemveebel Timur Grigorjevi, kes oli staažikaima teenistujana väeliigis töötanud üle 25 aasta mereväe taasloomisest saadik.

„Teenistusse tulles alustas merevägi päris algusest – mäletan aega, mil Eesti võttis 1994. aastal Miinisadama üle, heisates territooriumil Eesti vabariigi lipu. Tänaseks on väeliik väga suure hüppe edasi teinud. Vahepeal on teenistujate hulgas muutunud juba kaks põlvkonda. Soovin edu ja jaksu kõigile mereväelastele,“ ütles vanemveebel Timur Grigorjev, kes oli taasloodud mereväe esimeste ajateenijate hulgas.


Vanemveebel Timur Grigorjev alustas ajateenistuses 1994. aasta 30. märtsil. Seejärel astus ta tegevteenistusse tollases Miinilaevade Divisjonis, alustades sõjalaeva EML Grif relvastussektsioonis. Ta on teeninud ka mereväealustel EML Ahti, EML Sulev, EML Ristna ning EML Admiral Pitka. Samuti on ta täitnud mereväebaasis erinevaid ülesandeid logistika valdkonnas.



„Aitäh nende aastate eest ja soovime sulle kõike kõige paremat, mida iganes sa edaspidiselt ette võtad. Pea meid hea sõnaga meeles; täpselt nii, nagu meiegi sind peame,“ ütles mereväe ülem mereväekapten Jüri Saska tseremoonial.



Vanemveebel Grigorjevi on autasustatud väeliigi teenetemärkidega „Mereväe Rist“ ning „Usk ja tahe“ III klassi teenetemärgiga „Raudankur“. Samuti on ta teeninud mereväebaasi teenetemärgi.



Ühena kolmest kaitseväe väeliigist on mereväe peamine eesmärk kaitsta Eesti territoriaalset terviklikkust ning riiklikke huvisid merel. Väeliigi peamine tegevusvaldkond on miinitõrje merel ning mereolukorrateadlikkuse tagamine.



Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59148


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10528/merev%C3%A4elased-saatsid-reservi-25-aastat-teeninud-kolleegi
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06

16 Apr 2024

16 Apr 2024 10:00
Estonian Business 16 Apr 2024 10:00
 
 
 
 
 

There are no news lines.