Kaitseväegi lähetab sõjaväepolitseinikud NATO operatsioonidele Iraaki ja Afganistani

Kaitsevägi lähetab jaanuari esimeses pooles kolm sõjaväepolitseinikust kaitseväelast missioonidele Iraaki ja Afganistani, kus hakatakse täitma sõjaväepolitsei erialaseid ülesandeid.

„Tegemist on küll väikesearvulise panusega, kuid sellele vaatamata on just erialases mõttes need meie jaoks olulised missioonid,“ ütles kaitseväe sõjaväepolitsei ülem kolonelleitnant Meelis Sarapuu. „See annab meile võimaluse õppida ja areneda koostöös liitlastega ning saadud kogemusi oma väljaõppes rakendada,“ lisas ta.


Kaks sõjaväepolitsei vanemallohvitseri siidruvad kuueks kuuks NATO Afganistani nõustamis- ja väljaõppeoperatsioonile Resolute Support ning hakkavad teenima Taani poolt juhitud rahvusvahelise sõjaväepolitsei üksuse nõustamismeeskonna koosseisus. Üks sõjaväepolitsei vanemallohvitser suundub pooleks aastaks NATO Iraagi missioonile ja hakkab teenima rahvusvahelise sõjaväepolitsei üksuse koosseisus.



Eelnev sõjaväepolitsei pikemaajalisem missioonikogemus pärineb aastatest 2006-2013, mil sõjaväepolitsei lähikaitse meeskonna ülesandeks oli Eesti Vabariigi asjuri kaitse tagamine Afganistanis.



Sõjaväepolitsei on kaitseväe struktuuriüksus, mille põhiülesanneteks on korra ja distsipliini järelevalve, kriminaal- ja distsiplinaarsüütegude menetlemine ja seaduses määratud isikute kaitse nii Eestis kui välismaal. Lisaks eelnevale teostab sõjaväepolitsei liiklusjärelevalvet kaitseväe sõidukite üle, eskordib ja julgestab kaitseväe kolonnide liikumist ning tagab kõrgendatud ohu korral kaitseväe kriitilise tähtsusega ressursi kaitset.



Sõjaväepolitsei koosseisu kuulub ka vahipataljon, mille põhiülesandeks on sõjaväepolitsei reservüksuste väljaõpetamine. Samuti tagavad vahipataljonis teenivad ajateenijad Vabariigi Presidendi kantselei auvalve ning teostavad sõjaväelisi tseremooniaid kõrgete külaliste visiitidel Eesti Vabariiki.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10544/kaitsev%C3%A4egi-l%C3%A4hetab-s%C3%B5jav%C3%A4epolitseinikud-nato-operatsioonidele-iraaki-ja-afganistani
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.