.

 
 
 
 

Eesti kaitseväelane valiti NATO kõrgeimale vanemallohvitseri ametikohale

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Curtis M. Scaparrotti avalikustas järgmise NATO operatsioonide väejuhatuse veebli, kelleks saab Eesti kaitseväe ülemveebel Siim Saliste.

„Ma olen kindel ülemveebel Saliste juhivõimetes ning ootan tema liitumist NATO operatsioonide väejuhatuse juhtkonnaga,“ ütles kindral Scaparrotti. „Tema kogemused, teadmised ning pühendumus teenistusele ja missioonile annavad talle vajalikud eeldused, et seda olulist ametiülesannet täita,“ lisas ta.


Ülemveebel Saliste teenib Eesti kaitseväe veebli ametikohal alates 2014. aasta maist, kus tema vastutuseks on kaitseväe allohvitseride ettevalmistus ja väljaõpe. NATO operatsioonide väejuhatuse veebli ametikohale asub ta aprilli lõpus.



NATO operatsioonide väejuhatuse veebel kuulub NATO Euroopa vägede ülemjuhataja nõunike hulka, kelle ülesandeks on alliansi allohvitseride esindamine ning nende vajaduste eest seismine NATO juhtkonnas.



Ülemveebel Siim Saliste alustas teenistust Eesti kaitseväes 1994. aastal. Tema teenistuskohtadeks on olnud rahuvalve üksikkompanii, Balti pataljon, rahuoperatsioonide keskus, Scoutspataljon, kaitseväe ühendatud õppeasutused, maaväe staap ja NATO maaväe komponendi staap Heidelbergis.



Oma teenistuse jooksul on ta läbinud mitmeid eriala- ja täiendkursusi ning lõpetanud 2007. aastal Ameerika Ühendriikide maaväe vanemallohvitseride akadeemia. Ta on osalenud välisoperatsioonidel Kosovos, Bosnia-Hertsegovinas ja Afganistanis.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10554/eesti-kaitsev%C3%A4elane-valiti-nato-k%C3%B5rgeimale-vanemallohvitseri-ametikohale
Save as: 

17 Apr 2024

17 Apr 2024 12:06
Estonian News 17 Apr 2024 12:06
 
 
 
 
 

There are no news lines.