.

 
 
 
 

Kaitsevägi uurib vägivallajuhtumit Viru jalaväepataljonis

Möödunud nädalavahetusel leidis Viru jalaväepataljonis aset vahejuhtum kui viis sõdurit otsustasid omavoliliselt eirata korraldusi osaleda pataljoni majanduspäeval. Kompanii korrapidaja abi märkusele reageerisid nad ebatsensuursete väljenditega, mille kohta tegi viimane ettekande kompanii korrapidajale.

Kompanii korrapidaja abi märkusele reageerisid nad ebatsensuursete väljenditega, mille kohta tegi viimane ettekande kompanii korrapidajale.

Korrapidaja abi määrustikujärgne tegevus aga sõduritele ei sobinud ning pärast öörahu välja kuulutamist tuli viis ajateenijat reamehe magamistuppa ning otsustasid konflikti lahendada vägivaldselt. Ohver haiglaravi ei vajanud ja jätkab väljaõppega.

Koheselt pärast info laekumist ning kannatanuga vestlemist tegi Viru jalaväepataljoni ülem kuriteo teate Ida prefektuurile ning andis korralduse algatada ka distsiplinaarjuurdlust. Süüdlasi võib oodata 21- päevane distsiplinaararest ja aastane vabadusekaotus.

Sõdurid tulid teenistusse jaanuari alguses ning tänaseks on nad teadlikud kaitseväes kehtivatest reeglitest. Kaitsevägi eeldab täiskasvanud Eesti kodanikelt, et nad oskavad käituda ja teavad, et vägivald ei ole oma suhtumise näitamiseks sobiv meetod.

Eesti kaitseväes teenivad Eesti kodanikud, kes tulevad kaitseväkke juba täiskasvanud isiksustena. Oma väljakujunenud suhtumiste, arusaamisega sellest, mis on õige ning mis on vale, tõekspidamiste ning ka käitumismustritega. Kahjuks satub vahest ka ajateenistusse neid isikuid, kelle käitumiskultuur ei käi ühiskonnas kehtivate normidega kokku. Kohatu on spekuleerida vastuvõetamatu käitumise ning rahvusliku tausta seoste üle.

Kuna hetkel on käimas juurdlused, siis kaitsevägi sel teemal rohkem kommentaare anda ei saa.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10575/kaitsev%C3%A4gi-uurib-v%C3%A4givallajuhtumit-viru-jalav%C3%A4epataljonis
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58

26 Mar 2024

26 Mar 2024 08:58
Estonian News 26 Mar 2024 08:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.