.

 
 
 
 

Kaitsevägi sai juurde 26 kompaniiparameedikut

Täna hommikul said Ämaris kaitseväe meditsiini väljaõppekeskuses lõputunnistuse 34 kompaniiparameediku erialakursuse lõpetajat, kelle hulgas oli 26 kaitseväelast ning 8 ametnikku Politsei- ja Piirivalveametist.

Kompaniiparameedikute erialakursus vältas neli nädalat ning oli jätkukursuseks rühmaparameedikute kursusele. Kursusel osalejad õppisid elupäästva meditsiiniabi osutamist lahing- ja kriisiolukordades, läbisid praktika kiirabis ning said väljaõpe baastasemel kasutatava meditsiinitehnika ja medikamentide tundmiseks.

Kursuse parimaks õppuriks tunnistati nooremseersant Harry Martõnov Kalevi jalaväepataljonist, keda seati heade tulemuste ning tugeva pühendumuse tõttu eeskujuks nii kursuslaste endi kui instruktorite poolt. Kursuse lõpetas kokku 24 ajateenijat ja 2 tegevväelast kaitseväest ning 8 ametnikku Politsei- ja Piirivalveametist.

Meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe korraldamine. Lisaks rühma- ja kompaniiparameedikutele koolitatakse meditsiini väljaõppekeskuses ka vanemparameedikuid, samuti toimuvad seal missiooniüksuste meditsiinikursused.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59226


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10578/kaitsev%C3%A4gi-sai-juurde-26-kompaniiparameedikut
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.