Vahipataljoni ja mereväe ajateenijad andsid truudusetõotuse

Aasta algul sõjaväepolitsei Vahipataljonis ja mereväes teenistust alustanud ajateenijad andsid täna Jüriöö pargis truudusetõotuse, mis tähistas sõduri baaskursuse lõppemist.

„Soovin teile eelkõige turvalist ja ohutut edasist teenistust. Ärge võtke otsuseid vastu tormates, mõelge ka tagajärgedele,“ ütles sõjaväepolitsei Vahipataljoni ülem major Romet Kaevu tseremoonial. „Meie kõigi ja laiemalt Eesti jaoks on ajateenistusest tähtsaimgi reservteenistus, mis on võimalik vaid siis, kui ka edasise väljaõppe tervetena läbite.“

Ligi 170 vande andnud ajateenijat on kolme kuu jooksul omandanud teadmised sõduri põhioskustest. Tulenevalt Vahipataljoni ülesannete eripäradest läbisid sõdurid ka aukompanii erialakursused ning on täitnud presidendi auvahtkonna ülesandeid Kadriorus.

Pärast truudusetõotusele järgnevat nädalast puhkust suunduvad ajateenijad erialakursustele autojuhi, nooremallohvitseri või relvastuse erialadele. Vahipataljonis baaskursuse läbinud mereväe ajateenijad alustavad õpinguid sidepidamise, miinitõrje-relvastuse, kokk-parameediku, motoristi või elektriku erialadel, et valmistuda teenistuseks sõjalaevadel.

Vahipataljon on spetsialiseerunud sõjaväepolitseiüksuste väljaõpetamisele. Lisaks täidab väeosa kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagades Vabariigi Presidendi Kantselei auvahtkonna ning pannes välja aukompaniid kaitseväes peetavateks ja riiklikeks tseremooniateks. Alates 2015. aastast paikneb sõjaväepolitsei Vahipataljon koos mereväe üksustega Põhja-Tallinnas asuvas Miinisadama linnakus.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59280


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10612/vahipataljoni-ja-merev%C3%A4e-ajateenijad-andsid-truuduset%C3%B5otuse
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.