Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas enda 27. taasloomise aastapäeva avatud ustega

Laupäeval Kuperjanovi jalaväepataljonis toimunud avatud uste päev meelitas kohale üle 300 inimese, kel oli võimalus näha traditsioonilist näidislahingut, proovida sõdurisuppi ning tutvuda nii Eesti kaitseväe kui liitlaste relvastuse ja tehnikaga.

Kuperjanovi pataljoni ülema kolonelleitnant Toomas Tõniste sõnul on piisavalt põhjust, et taasloomise päeva tähistada ja selle üle uhke olla. „Kahekümne seitsmes taasloomise aastapäev võib paista kui üks paljudest pikas reas, aga ometi on see oluline päev. Taas on möödunud aasta ajast, mil motiveeritud ja isamaaliselt mõtlevad kodanikud tulid kokku ning hakkasid vaatamata pea olematu relvastuse ja kehva väljaõppega tegema Kuperjanovi jalaväepataljoni. Pataljoni, millest on kasvanud mõjus ja tõhus relv Eesti Vabariigi kaitseks,“ ütles Tõniste.

Avatud uste külalistele oli Taara linnaku riviplatsil üles seatud näitus, kus külalised said tutvuda nii Eesti kaitseväe kui liitlaste relvastuse ja tehnikaga. Esmakordselt oli näitusel esindatud ka Scoutspataljoni relvastuses olev jalaväe lahingumasin CV90.

Lisaks näitusele said inimesed külastada ka kasarmut ja näha oma silmaga sõdurite olmetingimusi, lasta märki nii paintballi- kui õhkrelvast ning mekkida sõdurisuppi. Päev lõpetas traditsioonilise näidislahinguga, kus Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad matkisid jalaväeüksuse rünnakut vastase positsioonidele. Kokku külastas laupäeval väeosa üle 300 inimese.

Kuperjanovi jalaväepataljon taastati 18. märtsil 1992 Võrus Meegomäel ning on täna 2. jalaväebrigaadi koosseisu kuuludes üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid.

Pildid: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59281


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10613/kuperjanovi-jalav%C3%A4epataljon-t%C3%A4histas-enda-27.-taasloomise-aastap%C3%A4eva-avatud-ustega
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.