.

 
 
 
 

Kaitsevägi sai juurde kaheksa vanemparameedikut

Eile lõpetas Ämaris kaitseväe meditsiini väljaõppekeskuses vanemparameediku kursuse kaheksa kaitseväelast, kes omandasid kõrgeima parameediku väljaõppe taseme kaitseväes.

Kursusel omandasid õppurid teadmised rühma- ja kompaniitasemel meditsiiniüksuse ülesannetest, struktuurist ja varustusest. Lisaks õpiti ja harjutati traumahaige käsitlust, pisikirurgia assisteerimist, sünnitusabi, haigete hooldust ja erinevaid raviprotseduure. Sõdurid läbisid ka kiirabipraktika ja haiglapraktikad Põhja-Eesti Regionaalhaiglas ja Ida-Tallinna Keskhaiglas erakorralise meditsiini, intensiivravi ning hooldusosakondades.

Kokku lõpetas kursuse viis ajateenijat ja kolm tegevväelast, kes võivad omandatud kvalifikatsiooniga tegutseda parameedikuna pataljoni meditsiinirühma sidumispunktis ja meditsiinikompanii välihaiglas.

Vanemparameediku erialakursust, on toetuse väejuhatuse tervisekeskuse meditsiini väljaõppekeskuses läbi viidud alates 2005. aastast. Seoses uue väljaõppetsükli käivitumisega ning väljaõppeplaanide muutumisega jäi äsja lõppenud vanemparameediku erialakursus viimaseks selliseks. Õppetöö meditsiini väljaõppekeskus läheb alates 2019. aasta sügisest üle uutele õppekavadele.

Meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe läbiviimine. Lisaks erineva tasemega parameedikute väljaõppele toimuvad seal missiooniüksuste meditsiinikursused.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10614/kaitsev%C3%A4gi-sai-juurde-kaheksa-vanemparameedikut
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.