.

 
 
 
 

Eesti jalaväerühm patrullib Malis

Malis operatsioonil Barkhane teeniv jalaväerühm Estpla-30 patrullib iganädalaselt Gao linnas ja selle ümbruses, et tõkestada terroristide tegevust ning suurendada kohalike elanike turvalisust.

„Patrullid on meie jaoks seni möödunud rahulikult ja ilma vahejuhtumiteta. Linnas liikudes on hea meel näha kohalikke inimesi lehvitavamas ja naeratamas – see näitab, et meie kohalolekut hinnatakse,“ ütles Estpla-30 rühmaülem nooremleitnant Aigar Piirisild.

Jalaväerühma Estpla-30 liikmed teenivad Gao sõjaväebaasis alates aprilli algusest ning on selle aja jooksul käinud neljateistkümnes patrullis. Prantsuse armee juhitaval mässutõrjeoperatsioonil Barkhane on eestlaste ülesandeks lisaks patrullimisele ka baasi julgeoleku tagamine ja kiirreageerimisülesannete täitmine.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59467


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10755/eesti-jalav%C3%A4er%C3%BChm-patrullib-malis
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.