.

 
 
 
 

President Kersi Kaljulaid kohtus sügisel Malisse missioonile suunduvate kaitseväelastega

President Kersti Kaljulaid kohtus eile Viimsi sõjamuuseumis augustis Malisse missioonile minevate jalaväerühma sõdurite ja nende lähedastega.

„Välismissioonidel osalemine aitas kaasa sellele, et meist said NATO ja Euroopa Liidu liikmed. Paljuski just tänu selliste meeste ja naiste panusele saab Eesti täna nautida väga tugevat positsiooni nii rahvusvahelistes organisatsioonides kui ka liitlaste pealinnades,“ ütles Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid kohtumisel oma kõnes. Soovides ühtlasi ka missioonile minevate lähedastele nii kannatlikkust kui pikka meelt.

„Täname lähedasi, et nad on aktsepteerinud sõdurite missioonil osalemist. Teie pingutused kodus on sama tähelepanuväärsed, kui sõdurite töö Malis,“ ütles augustis Malisse suunduva missiooni kontingenti ESTPLA-32 ülem kapten Raido Jõgi oma sõnavatus kaitseväelaste lähedastele.

„Kui kodus on kõik korras, siis saab sõdur rahulikult keskenduda oma teenistusülesannetele. Teadke, et te ei jää siis üksinda – kaitseväes on olemas kamraadid, kelle poole saate alati pöörduda,“ lisas kapten Jõgi.

ESTPLA-32 on jalaväerühm, kes vahetab augustis välja Malis missioonil oleva ESPLA-30 jalaväerühma, kes alustas oma teenistust Gao sõjaväebaasis käesoleva aasta aprillis. Osaledes operatsioonil Barkhane, mis on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust. Eesti osaleb staabiohvitseride ja instruktoritega missiooni töös alates 2013. aastast.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59505


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10773/president-kersi-kaljulaid-kohtus-s%C3%BCgisel-malisse-missioonile-suunduvate-kaitsev%C3%A4elastega
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58

26 Mar 2024

26 Mar 2024 08:58
Estonian News 26 Mar 2024 08:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.