President õnnitles militaarvõistluse võitjaid ja tunnustas reservohvitsere

President Kersti Kaljulaid ütles möödunud reedel reservohvitseride sõjalis-sportliku võistluse MILCOMP auhindu üle andes, et täna on maailmas väga vähe relvajõudusid, mis suudaksid edukalt ja pikaajaliselt tegutseda ilma reservist tulevate ohvitseride ja spetsialistide panuseta.

„Reservohvitserid, kes vabatahtlikult osalevad õppustel Kaitseliidu ja kaitseväe tegevuses suurendavad kogu rahva kindlustunnet ning näitavad oma tegevusega, et Eesti reservjuhid on usaldusväärsed ning neile saab kriisiolukorras loota,\" ütles president.

Eelmisel nädalal Tallinnas ja Kõrvemaal toimunud sõjalis-sportliku võistluse võitis Saksamaa II võistkond, teiseks jäi Soome II ning kolmandaks Eesti II võistkond. Eestlastele on MILCOMPi pronksmedal läbi aegade parim sel võistlusel saavutatud koht.

MILCOMPil osales 35 võistkonda 12 riigist. Kolmeliikmelised võistkonnad võistlesid püstolist ja automaadist laskmises, takistusriba läbimises, takistusujumises ja orienteerumises. Samuti võtsid osalejad mõõtu kaardilugemises, granaadiviskes, esmaabis ja sõjaõiguse tundmises.

Lisaks meeskondadele oli osalejate seas seitse naiskonda Ühendkuningriigist, Prantsusmaalt, Eestist, Rootsist ja Soomest samuti sega- ja mitmerahvuselised võistkonnad.

Rahvusvahelise reservohvitseride organisatsiooni CIOR kogunemine tõi sel nädalal Eestisse üle 500 reservväelase 26 riigist. Lisaks sõjalis-sportlikule võistlusele arutasid osalejad reservväe ja reservohvitseride rolli üle muutunud julgeolekuolukorras, osalesid intensiivsel tsiviil-militaarkoostöö õppusel CIMEX ning noortele reservohvitseridele pühendatud seminaril.

1948. aastal loodud rahvusvaheline reservohvitseride konföderatsioon CIOR (Confédération Interalliée des Officiers de Réserve) on suurim reservohvitseride esindusorganisatsioon maailmas, mis ühendab pea miljonit reservväelast 36 riigist. Organisatsiooni peamised ülesanded on NATO nõustamine ja toetamine reservteenistuse küsimustes, reservväelaste esindamine suhetes tööandjatega ning reservohvitseride professionaalne arendamine. Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) on sel aastal koos Ühendkuningriigiga rahvusvahelise reservohvitseride konföderatsiooni kaas-eesistuja.

1997. aastal asutatud EROK ühendab täna pea 400 reservohvitseri erinevatelt elualadelt. Kogu aktiivselt tegutsevatesse sektsioonidesse d sektsioonid ühendavad brigaadide, toetusväejuhatuse, mereväe ja õhuväe reservjuhte ning juriste ja arste. Reservohvitserid esinevad edukalt riigisisestel ja rahvusvahelistel militaarvõistlustel, kogu liikmed on aktiivselt tegevad Kaitseliidus ning õppekogunemistel Kaitseväes.

Militaarvõistluse tulemused: https://cior.erok.ee/milcomp/

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59537


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10799/president-%C3%B5nnitles-militaarv%C3%B5istluse-v%C3%B5itjaid-ja-tunnustas-reservohvitsere
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.