Eesti ja Soome pioneerid käisid Ukraina kolleegidelt teadmisi ammutamas

Eesti kaitseväe ja Soome relvajõudude teenistujad läbisid lääne Ukraina relvajõudude tagalatoetuse miinitõrje keskuses pea nädala kestnud lõhkekehade hävitamise kursuse, mille vältel vahetati omavahel erialaseid teadmisi ja oskusi.

Viis päeva kestnud kursus võimaldas nii Eesti kui Soome pioneerid täiendada Ukraina kolleegide juhendamisel oma oskusi mineerimise alal ja pioneeritõkete ületamises, samuti tutvuda isevalmistatud lõhkeseadeldiste hävitamise võimalustega ning sealjuures õppida erisusi, mil kasutada ka demineerimiskoeri.

Erilist tähelepanu pöörati kogemustele Venemaa relvajõudude pioneerivahendite – ja lõhkekehadega, millega Ukraina pioneerid puutusid kokku Ukraina idaosas toimunud terrorismivastasel – ja ühendoperatsioonil.

Nii Eesti kui Soome pioneerid avaldasid Ukraina kolleegidele kursuse lõppedes tänu säärase võimaluse eest oma erialaseid teadmisi kui oskusi täiendada.

Fotod: http://www.mil.gov.ua/en/news/2019/11/10/estonian-and-finnish-service-personnel-studied-ukrainian-demining-experience/


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10878/eesti-ja-soome-pioneerid-k%C3%A4isid-ukraina-kolleegidelt-teadmisi-ammutamas
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.