.

 
 
 
 

Kaitseväe demineerijad vahetasid päästeametnikega kogemusi

Sel nädalal jagasid pioneeripataljoni demineerijad ja päästeametnikud ühise väljaõppeürituse käigus erialaseid teadmisi ja kogemusi ning tutvusid erineva pioneeri- ja päästetehnikaga.

Pioneeripataljoni demineerimiskeskus demonstreeris masinaid, millega on võimalik teostada erinevaid kaeve-, ehitus- või päästetöid. Demineerimiskeskus saab pinnasevaringute korral pakkuda päästeametile abi rasketehnika ja köiepäästevahenditega. Päästeameti esindajad tutvustasid oma erialast poolt tehnikat ja näitasid, kuidas kindlustada pinnasevarisemisohtlikku ala.

Demineerimiskeskuse ülema abi vanemveebel Andres Pajuri sõnul on laiapindse riigikaitse eesmärgi põhimõttel selline asutuste vaheline koostöö ülimalt vajalik. „Pioneeripataljoni suundadest toetavad ehitamine, kindlustamine ja demineerimine päästeameti igapäevast tööd ja ka vastupidi, ütles vanemveebel Pajuri.

Demineerimiskeskuse põhiülesandeks on lõhkekehade kahjutukstegemine nii Eestis kui välismaal. Peamine tegevus hõlmab kaitseväe treeningaladel leitud ja avastatud lõhkekehade demineerimist ning osalemist välisoperatsioonidel. Lisaks teeb demineerimiskeskus koostööd päästeametiga, et elanike poolt leitud lõhkekehasid tuvastada ja kahjutuks teha.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10897/kaitsev%C3%A4e-demineerijad-vahetasid-p%C3%A4%C3%A4steametnikega-kogemusi
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.