Pioneeripataljoni ajateenijad lammutasid erialakursusel mahajäetud elamu

Pioneeripataljoni rasketehnikaga töötama õppivad ajateenijad panid mehhanismijuhi eriala baaskursuse lõpuharjutusel oma teadmised ja oskused proovile ning lammutasid mahajäetud elamu Kundas.

„Mehhanismijuhi eriala kursusele eelnes autojuhi kursus, kus valisime välja tehnikaüksusesse sobilikud ajateenijad. Ehk mehed, kellel on eeldused ning motivatsioon antud erialal töötada,“ ütles pioneeripataljoni kompaniitehnik nooremveebel Kevin Münter.


Kolmenädalane mehhanismijuhi kurus algas masinahoolduse põhimõtete, ohutustehniliste võtete ning seadusandluse alustõdede omandamisega. Teisel nädalal liiguti praktilisemate ülesannete juurde, kus ajateenijatel tuli tegeleda väiksemate objektide korrastamisega, et treenida praktilisi oskusi ning liikuda järjest raskemate ülesannete täitmiseni.



Käimasoleval viimasel nädalal rakendatakse eelneva kahe nädala jooksul õpitud erinevaid töövõtteid mahajäetud maja lammutamisel, mis koostöös Viru-Nigula vallavalitsusega pioneeridele oskuste lihvimiseks anti.



„Õppusel Siil tuli jutuks, et kaitsevägi lõhkab õppuste raames kivimaju. Sealt tekkis mõte anda sõdurpoistele oskuste täiendamiseks lammutada ka mõni puitmaja ning nii see koostöö arenema hakkas,“ ütles Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum lisades, et Kundas Jaama tänaval üle kümne aasta tühjana seisnud tehase vana tööliselamu sobis pioneeridele õppematerjaliks hästi.



„Eriti hea meel on selle üle, et maja lammutusest tekkinud puit sorteeritakse ja taaskasutatakse. Lisaks on sõduritel edaspidi võimalik puitmaterjali õppustel näiteks kaevikute või muu sellise ehitamiseks kasutada,“ lisas vallavanem.



Esmaspäeval alanud ning täna jätkuvate lammutustööde järel tehakse Jaama tänavas asunud hoone maapind siledaks ning see jääb kõrval asuva pargi osaks. Lammutustöödel kasutatakse lintekskavaatorit, frontaallaadurit, buldooserit, laadurekskavaatorit, kallurit, pioneeri eritööde seadeldist ning transporditraktorit.



Mehhanismijuhi eriala kursuse jooksul õpivad sõdurid töötama pioneeripataljoni rasketehnikaga. Käsitletavate masinate hulka kuuluvad ratas- ning roomikekskavaator, laadurekskavaator, ratasbuldooser, frontaallaadur, pioneerieritehnika sõiduk ning universaalhaagisega traktor. Neil, kel eelnevalt vastava kategooria juhtimisõigus puudus, on võimalik see kursuse jooksul omandada.



Pioneeripataljon on 1. jalaväebrigaadi üksus, mille ülesanneteks on tõkestada vastase üksuste liikumist, tagada oma üksuste liikuvust parandades teeolusid ja rajades tõketest läbipääse ning säilitada lahingvõimet ehitades laskepesi, kaevikuid ja majutuspunkreid.



Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59719


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10914/pioneeripataljoni-ajateenijad-lammutasid-erialakursusel-mahaj%C3%A4etud-elamu
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.