.

 
 
 
 

Pioneeripataljon tähistab 102. aastapäeva

Pioneeripataljon tähistab täna Tapal pataljoni 102. aastapäev piduliku koosviibimisega, kuhu on oodatud kõik pioneeripataljoni tegevväelased kui väljaõppes olevad ajateenijad.

„Pioneerid on olnud läbi aegade teerajajad, eestvedajad, aktiivsed ja initsiatiivikad, otsides kõikides olukordades lahendusi, mitte põhjusi, miks ülesannet mitte täita. Erandiks ei ole ka Eesti pioneerid,“ ütles pioneeripataljoni ülem major Ainar Afanasjev täna oma peetud kõnes. Tuues näitena enne Vabadussõda 15.12.1917 aastal I Eesti Diviisi koosseisu loodud Inseneriroodu, mida peetakse ka praeguse Pioneeripataljoni eelkäiaks.

Pidustused said alguse täna hommikul kell 09.00 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus ühise koosviibimisega, kuhu oli kutsutud kogu pataljoni isikkoosseis. Aktusel tunnustati pataljoni ajateenijaid ning kapten Taavi Moor, vanemveebel Heigo Leht ja major Ainar Afanasjev andsid ülevaate pioneeripataljoni ajaloost ja arengutest. Seejärel toimus pataljoni ülema vastuvõtt teenistujatele. Õhtul ootab pioneeripataljoni ülem pataljoni tegevväelasi koos kaaslastega pidulikule vastuvõtule.

Läbi päeva toimub Tapa linnakus mitmeid erinevaid üritusi, mille läbiviijateks on pioneeripataljoni tegevväelased ja ajateenijad.

Pioneeripataljoni asutamise kuupäevaks loetakse 1917. aasta 15. detsembrit, kui Eesti diviisi koosseisus formeeriti diviisiülema kohusetäitja alampolkovnik Jaan Sootsi määrusega insenerirood. Esimesed ajateenijad saabusid pioneeriallüksuste välja õpetamiseks Tapale 2002. a jaanuaris, toona veel suurtükiväegrupi koosseisus olnud pioneerikooli, pioneeripataljon taasloomine leidis aset 2004. aastal.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59726


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10919/pioneeripataljon-t%C3%A4histab-102.-aastap%C3%A4eva
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.